Autor: Tööstusuudised.ee • 11. august 2022

Roomet Sõrmus: jaekaubandus alles kohaneb maailmaturu hindadega

Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus ütles üldist toiduainete hinnatõusu kauplustes kommenteerides, et jaekaubandus pole tooraine ega teiste tootmissisendite hindade kallinemisega seotud objektiivset hinnatõusu täiel määral veel vastu võtnud.
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.
Foto: Andras Kralla

Sõrmus ütles, et piimatoodete ja mitmete teiste toiduainete tootmisel on suur osakaal ekspordil ning ekspordihinnad on kasvanud kiiremini, kui siseturule müüdavate toodete hinnad. Seetõttu pole jaekaubandus tooraine ega teiste tootmissisendite hindade kallinemisega seotud objektiivset hinnatõusu täiel määral veel vastu võtnud.

Toostusuudised.ee toetajad:
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077