Autor: Tööstusuudised.ee • 20. aprill 2022

Toiduliidu volikogu esimees Veljo Ipits: toidutööstus ja põllumajandus tuleb kinnitada elutähtsaks sektoriks

Täna toimuval Toiduainetööstuse Aastakonverentsil avaldas Toiduliidu volikogu esimees Veljo Ipits arvamuse, et toidutööstus ja põllumajandus tuleb kinnitada elutähtsaks sektoriks, et tagada meile toidu julgeolek. Vastav ettepanek on tehtud ka Vabariigi Valitsusele.
„Väga raskeks on muutunud rohepöörde elluviimine toidusektorit puudutavas osas," ütles Veljo Ipits Toiduainetööstuse Aastakonverentsil.
Foto: Andras Kralla

„Kuigi Eesti import ja eksport Ukrainast ja Venemaalt on väga väike, mõjutab see ikkagi ka meie põllumajandus- ja toiduainetööstuse sektorit. Nimelt Venemaa ja Ukraina on ühed peamised rahvusvahelised põllumajandustoodete ja tootmissisendite eksportijad,“ ütles Veljo Ipits konverentsi pöördumises. „Teravilja kättesaadavus on toidutootmise alus, mille mõju ulatub söötadest kuni leiva hinnani. Seega on nüüd kogu Euroopa põllumajandussektoril vastutusrikas roll maandada võimalikke toiduainete tarneraskusi olukorras, kus väetiste ja loomasöötade kättesaadavus on samuti küsimärgi all“.

Toostusuudised.ee toetajad:
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077