Autor: Tööstusuudised.ee • 3. august 2022

Valio vähendab joogijogurtite suhkrusisaldust ligi 13 tonni võrra

Viimastel aastatel on kasvanud eestlaste terviseteadlikkus, mille valguses on märgata ka tarbijate suurenenud soovi madalama suhkrusisaldusega toodete järele. Valio Eesti on oma toodetes suhkru vähendamisega tegelenud järjepidevalt juba 2016. aastast, sel kevadel otsustati aga aastaga vähendada kõigis Alma joogijogurtites lisatava suhkru kogust kokku ligikaudu 13 tonni.
Foto: Valio

2020. aastal Eesti Konjunktuuriinstituudi poolt läbiviidud uuringust selgus, et 48% eestlastest püüab vältida või vähendada suhkru tarbimist, samas kui 2010. aastal oli selliseid tarbijaid vaid 26%. Kasvava trendi valguses viis Valio esimesed uuendused sisse juba 2016. aastal, mil hakati järk-järgult vähendama jogurtite, kohupiimade ja keefirite tootegruppides lisatud suhkrute hulka ning aastaga eemaldati piimatoodetest ligi 35 tonni suhkrut.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077