Autor: Anu Jõgi • 27. aprill 2022

Masinatööstus Konesko tegi eelmisel aastal languse tasa

Masinaehitaja Konesko tegi eelmisel aastal vaatamata kõikidele karidele varasema aasta languse tasa ja kasvatas käibe 74,5 miljonile eurole.
Konesko tootmine nägi kümme aastat tagasi välja selline.
Foto: Raul Mee

Kasvas ka ärikasum, mis oli ligi 3 miljonit eurot. Dividendiks omanikele on ettevõte määranud 1,5 miljonit eurot, aasta varem oli dividend 1,23 miljonit eurot.

Karisid Konesko teele jagus. Esimesena nimetab ettevõte aastaaruandes koroonat, mis tekitas ka eelmisel aastal tööjõuprobleeme, kui lisaks haigestunutele puudusid töölt ka lähikontaktsed töötajad.

Konecranesi täna teatatud kvartalitulemus jäi turu ootustele kaugelt alla. Ettevõtte käive oli 672 miljonit eurot, ootused olid 781 miljoni juures. Ka kasum jättis soovida, oodatud 51 miljoni euro suuruse kasumi asemel tuli ligi 20 miljoni euro suurune kahjum. Konecranesi korrigeeritud ärikasum jaanuaris-märtsis oli 37 miljonit eurot, mis on enam kui viiendiku võrra väiksem kui eelmisel aastal samal perioodil.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077