Autor: Janno Riispapp • 26. aprill 2022

Infortar ja Alexela ostavad rohegaasi tootmisest partnerid välja

Alexela ja Infortari ühisfirma Eesti Biogaas OÜ ostab Vinni biogaasijaamast kaasomanikud välja ja saab ettevõtte ainuomanikuks, kui konkurentsiamet tehingule loa annab.
Infortari tegevjuhi Martti Talgre (keskel) sõnul maksab iga biogaasi jaam nullist ehitades rohkem kui 10 miljonit eurot, kuid rohepöörde vaates sellest ei pääse.
Foto: Liis Treimann

Infortari tegevjuht ja Eesti Biogaasi juhatuse liige Martti Talgre selgitas, et Alexela ühisäri huvi on olnud omada tütarettevõtetes kontrollpakki ning eesmärk on tootmist laiendada. Kui kolm biogaasijaama on tütarettevõtted, siis on võimalik tekitada ka rohkem sünergiaid, ütles ta.

Talgre näeb biometaani tootmises suurt potentsiaali, sest Euroopa Komisjoni kliimapakett „Eesmärk 55” näeb ette, et tulevikus piiratakse oluliselt kasvuhoonegaaside emissiooni põllumeeste poolt, mis tähendab, et mingis perspektiivis peavad põllumajandustootjad leidma jaama, kuhu oma loomade sõnnik viia. Selliselt hoitakse ära ka metaanileke ning toota maagaasi väärtusega Eesti kohalikku kütust.

Pikemalt saab lugeda Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077