Autor: Tööstusuudised.ee • 16. märts 2022

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit: Venemaa puidust loobumine on tööstuste initsiatiiv

Kuigi Venemaa saematerjal pole otseste sanktsioonide all, tahab metsa- ja puidusektor sellest puidust loobuda. Rahvusvaheliste jätkusuutlikkuse sertifikaatide ära võtmine Venemaa ja Valgevene puidult on olnud Baltikumi puidutööstuste ettepanek, millega rahvusvahelisel tasandil nõustuti. Sertifikaatide ära võtmine tähendab seda, et Venemaa ja Valgevene puidust pärit tooteid ei ole võimalik läänemaailmas turustada, isegi kui see vahepeal läbib kolmandaid riike.
Venemaa puidust loobumine on tööstuste initsiatiiv
Foto: Liis Treimann

Isegi 1% Venemaa või Valgevene puitu mingis tootes tähendab jätkusuutlikkuse märgistest ilma jäämist. Sektor mõistab, et metsandusega seotud teema on ühiskonnas tundlik, kuid küsimuse all on agressori mittetoetamine ja Eesti majandus koos Eesti inimeste töökohtadega.

Toostusuudised.ee toetajad:
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077