Autor: Marge Ugezene • 19. august 2021

Paljulubav tööstusfirma hääbus karmidesse süüdistustesse ja suurtesse võlgadesse

Raisatud aeg ja raha, kummitavad võlad ja haamri alla läinud maja Rae vallas – nii võtab oma kibeda ärikogemuse kokku ettevõtja Kaupo Klaas, kes kuulus Tallinnas ajaloolises Volta kvartalis tegutsenud valgustitootja Volta Lumen omanikeringi. Klaas näeb enda huku taga endist äripartnerit.
Ettevõtja Kaupo Klaas plaanib Eestist lahkuda. „Kas ma ei peaks olema kibestunud?“ imestas ta, maadeldes enda sõnul võlgadega, mis ulatuvad umbes 360 000 euroni.
Autor: Liis Treimann

„Minu nimi on rikutud. Need võlad, mis mul sinna kinni jäid, rikkusid ka mu järgmised ettevõtted ära. Tavaline doominoefekt. Kui kaotan ka oma kodu, siis kas tahan üldse Eestisse jääda? Kas tahan siia uut ettevõtet luua ja uut maja ehitada?“ on paarkümmend aastat ettevõtja olnud Kaupo Klaas pettunud.

„Kui tahtsin uuesti käivitada sarnase mudeliga firmat, käisin EASis, kus vaadati minu tausta, ja kui see pole enam krediidi mõttes usaldusväärne, siis ei viitsita minuga pikalt rääkida. Sa oled põhimõtteliselt hukule määratud Eesti-suguses riigis,“ rääkis ta.

Klaas tunneb ebaõiglust, et ühiselt rajatud Volta Lumeniga sai jätkata vana äripartner Madis Reivik, kes tegelikult sipleb temaga samasugustes võlgades.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077