Autor: Tööstusuudised.ee • 17. august 2021

Tartu Ülikool ja H2Electro asuvad ehitama uudset elektrolüüserit

Möödunud nädalal sõlmisid Tartu Ülikool ja Thule Capital AS-i tütarettevõte H2Electro OÜ teadus- ja arendustöö lepingu, mille käigus Tartu Ülikooli keemia instituudi teadlased professor Enn Lusti juhtimisel asuvad ehitama uudsel tehnoloogial põhinevat elektrolüüserit.
Lepingu allkirjastamine. Vasakult: H2Electro juhatuse liige Asko Ant, TÜ arendusprorektor Erik Puura, H2Electro juhatuse liige Henrik Hal, TÜ füüsikalise keemia professor Enn Lust.
Foto: Martti Reinet

Elektrolüüser on rohelise vesiniku tootmise tsüklis oluline lüli, mis aitab tuule- ja päikeseenergiat vesinikuna salvestada. See on vajalik näiteks väga tuulistel või päikselistel päevadel, mil tekib roheelektri ülejääk. Tuulevaiksetel ja pilvistel päevadel saab vesinikuna salvestatud energia kütuseelementide abil uuesti elektriks muuta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077