Autor: Tööstusuudised.ee • 18. jaanuar 2021

Hannes Laaser: vahel jääb mulje, et ostuprotsessid on tehtud audiitoritele

Kui ettevõttel puuduvad ajakohased protsessid, mõõdikud, andmed ja oskused, siis on ostuinimesel võimatu oma tööd hästi teha, hoiatab hanke- ja ostujuhtimise ekspert Hannes Laaser.
Hannes Laaser mullu toimunud Ostujuhtimise aastakonverentsi modereerimas
Autor: Raul Mee

"Aeg-ajalt on ikka kuulda arutelusid, et milleks meile ostuprotsess, see on kohmakas ja tähendab palju lisatööd. Keegi ei saa aru tegevustest erinevates protsessilõikudes ja ka vastused pole selgelt piiritletud. Jääb mulje, nagu oleks protsess tehtud selleks, et näidata audiitoritele dokumenti, et protsess on olemas," ütleb Laaser.

Laaseri sõnul on ostujuhtimises aastaid üritatud kõike enda alla saada ja vastutus ostuosakonnas sees hoida. "Ehk on tänases maailmas aeg mõelda teistmoodi," küsib ekspert.

"Selleks et tagada protsessi läbipaistvus, on olemas mõõdikud, mis näitavad, kas kokkulepitud protsess töötab või esineb kõrvalekaldeid, mis vajavad tähelepanu. Lisaks tulevad tänases maailmas appi erinevad digitaalsed lahendused, mis aitavad kohmakaid ostuprotsesse kiireks, lihtsaks ja läbipaistvaks muuta. See aga eeldab, et me suhtleme ettevõtte sees erinevate osakondadega. Saame aru, millised on nende murekohad, väljakutsed ostuprotsessi jälgimisel ja kohandame protsesse vastavalt," kirjeldab Laaser.

Ta rõhutab, et ostuprotsesside loomine, juurutamine ja ajakohastamine on üks suur muutuste juhtimine ettevõttes, mis eeldab häid projektijuhtimise oskusi. "Tänases maailmas on ostuinimesed igapäevaselt projektijuhid ning see esitab omakorda väljakutse igale ostuinimesele teha oma igapäevatööd hästi ja lisaks juhtida edukalt projekte. Kui puuduvad ajakohased protsessid, mõõdikud, andmed ja oskused, siis on ostuinimesel võimatu oma tööd hästi teha - nii asendubki sõna "agiilne" sõnaga "kohmakas"."

Tulekul!

Äripäeva Akadeemia koolitus "Hankejuhtimise taseme tõstmine"

Kuidas vähendada ostujuhtimise ja hankejuhtimise sisendkulusid ning tõsta kasumlikkust?

Aeg: 31. märts 2021

Koolitaja: Hannes Laaser

Täpne päevakava ja registreerimine on SIIN.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077