Autor: Kristel Härma • 8. juuli 2020

Tuul tahab hakata rentimise kõrval tõukerattaid müüma

Kristjan Maruste loodud Comodule alustas riistvaraga, mis lülitab sõidukid internetti. Sel aastal hakkas ettevõte ise ka elektrilisi tõukerattaid tootma ja Tuule brändi all välja rentima.
Foto: Liis Treimann
Eestis elektrilisi tõukerattaid tootev ja välja rentiv Tuul töötab nüüd lisaks selles suunas, et hakata loodetavasti sel hooajal oma tõukerattaid eraklientidele ka müüma.

"Kuna kliendid on andnud tagasisidet, et nad soovivad tõukeratast osta, siis käib töö ka erakliendi müügi suunal," märkis Tuule teenuse juht Kai-Lii Merisalu. "Loodetavasti saame sellel hooajal juba personaalse brändinguga tõukerattad müüki panna, kuid eks aeg näitab,“ lisas Merisalu.

Maikuus Tuule nime all elektriliste tõukerataste jagamise turule tulnud Eesti start-up Comodule on saanud nüüd pea kaks kuud turgu katsetada ning täna avasid nad oma teenuse Tallinna kõrval ka Pärnus. Merisalu sõnul on Tuulel seni väga hästi läinud. "Oleme saanud palju positiivset ning konstruktiivset tagasisidet, parendanud mobiilirakenduse kasutajamugavust ja sõiduki turvalisust, laiendanud parkimistsooni, suurendanud kordades sõidukiparki ning saanud kinnitust, et Tuul on vastupidav ja mugav,“ rääkis ta. Lisaks langetasid nad sõidualustustasu, et olla taskukohasem klientidele, kes sõidavad lühikesi otsi.

Loe lisaks
Eesti idufirma pööras tõukerataste kullapalaviku enda eduks

"Oleme saanud tagasisidet, et nad ei osanud varem tõukerataste kvaliteedil vahet teha,“ märkis Merisalu. Comodule hakkas nimelt sel aastal ise tõukerattaid tootma, olles esimene, kes teeb seda väljapool Hiinat. "Turul olevate tõukerataste sõidukogemuse võrdlus aitab mõista, mis vahe on välismaal ja Eestis toodetud tõukerattal," lisas ta. Merisalu märkis, et nad on teinud läbipaistvaks tõukerataste tootmise ning akude vahetamise ahela, mis on klientide poolt hästi vastu võetud.

Loe pikemalt idufirmade teemaveebist FoundMe.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077