Autor: Äripäev • 20. aprill 2020

Tööstuses jätkus kaheksandat kuud langus

Foto: Raul Mee
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks langes märtsis võrreldes veebruariga 0,9% ja võrreldes eelmise aasta märtsiga 3,5%, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas veebruariga võrreldes keskmisest enam hinnalangus kütteõlide tootmises, elektri- ja soojusenergiaga varustamises ning kemikaalide tootmises. Mõju avaldas ka hinnatõus mäetööstuses ja toiduainete tootmises.

Eelmise aasta märtsiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektri- ja soojusenergiaga varustamises, kütteõlide ja elektroonikaseadmete tootmises ning puidutöötlemises ja puittoodete tootmises. Samuti avaldas mõju hinnatõus metalltoodete tootmises ja mäetööstuses.

Ekspordihinnaindeks langes veebruariga võrreldes 4,6%. Kõige rohkem langes naftasaaduste, keemiatoodete ja elektrienergia hind ning tõusis turbatoodete ning mööbli hind. Võrreldes eelmise aasta märtsiga langes ekspordihinnaindeks 5,9%.

Impordihinnaindeks langes veebruariga võrreldes 3,7%. Keskmisest enam langes naftasaaduste, elektrienergia ning keemiatoodete hind, tõusis aga kummi- ja plasttoodete, nahktoodete ja jalatsite ning farmaatsiatoodete hind. Võrreldes eelmise aasta märtsiga langes impordihinnaindeks 3,6%.

Kõige rohkem mõjutas nii tööstustoodangu tootjahinnaindeksit kui ka ekspordi- ja impordihinnaindeksit naftasaaduste hinnalangus maailmaturul.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077