Autor: Tööstusuudised.ee • 30. märts 2020

Tööstussektori tulevased koolitused: robotiseerimisest CE-märgistamiseni

Äripäeva Akadeemia koolituskalendrist leiab sellel kevadel ja sügisel ka mitmeid vajalikke koolitusi tööstussektorile - näiteks on tulemas nii masinate CE-märgistamise kui ka robotiseerimise koolitused.
Tööstussektori koolitajad Ingrid Joost, Priit Põdra, Jari Kukkonen ja Invar Naams
Foto: Tööstusuudised.ee

Tööstusuudised.ee teeb plaanitavatest koolitustest ülevaate:

1. Masinate CE-märgistamise alused

Koolitaja: Priit Põdra, tööstusaudiitor ja koolitaja

Kestus: 1 päev

Sisu: koolitus annab masinadirektiivist insenertehnilise ülevaate ning ei käsitle õiguslikke aspekte. Iga masin on spetsiifiline - koolitusel saab iga osaleja juhised, mille järgi iseseisvalt süveneda oma konkreetse toote nõuete tuvastamisele ja rakendamisele. Koolitusel antakse ülevaade toodete CE-märgistamise sisust ja reeglitest ning tehakse selgeks masinaehitusprojekti osapoolte kohustused ja vastutus. Masinadirektiivi mõtte ja nõuete tundmine aitab teha õigeid insenertehnilisi ja ärilisi otsuseid.

Sihtgrupp: insenerid, juhtinsenerid, tootmis- ja tehnikajuhid ning tippjuhid ettevõtetest, mis konstrueerivad, ehitavad, moderniseerivad ja/või toovad maale masinaid. Oodatud on ka teised tehnikahuvilised.

Vaata lisa ja registreeri SIIN.

2. Tootmise planeerimine ja prognoosimine

Kuidas prognoosida ja planeerida tootmisvõimsusi?

Koolitaja: Ingrid Joost, TalTechi lektor ja tööstusettevõtete koolitaja

Kestus: 3 päeva

Sisu: sellel koolitusel tutvustatakse erinevaid prognoosimise meetodeid ja näidatakse praktilisi meetodeid prognoosipõhiseks ja tellimuspõhiseks tootmiseplaneerimiseks. Koolitusel käsitletakse ka võimalusi, kuidas saavutada tootmise planeerimise abil tellimuste täitmise kiirus ja kulutõhusus, mis toetab ettevõtete konkurentsivõimet.

Sihtgrupp: tootmisjuhid, tootmisplaneerijad, tootmisettevõtte juhid, tootmisettevõtte kliendihaldurid

Vaata lisa ja registreeri SIIN.

3. Robotiseerimine tööstusettevõttes

Kuidas kindlustada õnnestumine keevitusroboti hankimisel?

Koolitaja: Invar Naams, robotiekspert ja koolitaja

Kestus: 1 päev

Sisu: koolitus annab ülevaate sellest, mida robotiseerimine kaasa toob - millised on roboti hankimise etapid ja ohukohad. Samas on koolitus ka väga praktiline, sest grupi suurus on maksimaalselt 10 osalejat, kes koolitaja juhendamisel harjutavad tööstusroboti investeeringu tasuvusaja arvutamist oma ettevõttes. Robotiseerimine ei tähenda ainult roboti hankimist - lisaks robotile hangitakse ka muud vajalikud seadmed ja komponendid, mis kokku moodustavad robotkompleksi. Koolitusel tuuakse näiteid erinevatest võimalikest robotkompleksidest. Optimaalne robotkompleks tuleb kas ise välja mõelda või teha seda koostöös robotite müüjaga. Lisaks sellele räägitakse robotite programmeerimise meetoditest.

Sihtgrupp: masina- ja metallitööstuse ettevõtete otsustajad, tehnikajuhid, arendusjuhid, tootmisjuhid, aga ka inseneribürood. Oodatud on ettevõtted, kus soovitakse tööstusrobotit ja ettevõtted, kus tööstusrobot on juba hangitud, kuid seda ei rakendada täiel potentsiaalil.

Vaata lisa ja registreeri SIIN.

4. Tootmisettevõtte diagnostika

Järgmised kindlad sammud kasvu teekonnal

Koolitaja: Jari Kukkonen, süsteemiinsener, ettevõtja ja tootmisettevõtete koolitaja

Kestus: 1 päev

Sisu: kasvu ja ettevõtte arenguga tuleb pidevalt tegeleda, kuid igapäevased tulekahjude kustutamised ei luba tõsta pead, et korraks kaugemale vaadata. Tootmisettevõtte diagnostika koolitusel saad töövahendid, kuidas kiiresti ja süsteemselt aru saada, millised on järgmised vajalikud sammud kasvu teekonnal. Tööriistade abil sünnib arenguteekonna kaart, mille abil piiratud ressursid parimal moel tulu toovalt õigetesse kohtadesse suunata.

Sihtgrupp: võtmeisikud, kellest tootmisettevõtte kasv eelkõige sõltub – tegevjuhid, tootmisjuhid, arendusjuhid, osakondade juhid. Soovitatav on osaleda koolitusel mitmeliikmelise meeskonnana.

Vaata lisa ja registreeri SIIN.

5. Tootmisjuhtimise kool

Tootmisettevõtete külastus ja parimad praktikad

Koolitaja: Jari Kukkonen, süsteemiinsener, ettevõtja ja tootmisettevõtete koolitaja

Kestus: 6 päeva

Sisu: koolitusprogrammis käsitletakse nii praktilist tootlikkuse parandamise juhtimismetoodikat Lean kui ka teisi maailma parimaid praktikaid tootlikkuse juhtimisel. Programmi jooksul lahendatakse erinevaid ülesandeid ja probleeme kohapeal, et olla lähemal reaalsetele situatsioonidele. Külastatavad ettevõtted saavad kasutada osalejate lahendusi ja koolitaja praktilisi nõuandeid ettevõtte väljakutsetega toimetulekuks. Koolituse raames külastame erinevaid ettevõtteid ja uurime, kuidas nemad on oma olulisi küsimusi igapäevatöös lahendanud. Koolitusprogramm koosneb 6 osast, millest vähemalt 3 toimuvad ettevõtetes.

Sihtgrupp: inimesed, kelle igapäevatöö mõjutab olulisel määral tootmisprotsesside sujumist – tootmisjuhid, meistrid, arendusjuhid, kvaliteedijuhid, sisseostujuhid, hooldusjuhid ja –meistrid ning hooldusmehaanikud.

Vaata lisa ja registreeri SIIN.

6. Tootmisettevõtte siselogistika tõhustamine (UUS!)

Kuidas muuta tarneahel efektiivsemaks läbi siselogistika arenguhüppe?

Koolitaja: Jari Kukkonen, süsteemiinsener, ettevõtja ja tootmisettevõtete koolitaja

Kestus: 2 päeva

Sisu: koolitusel tutvutakse juhtimispraktikatega, mis võimaldavad rakendada protsessides Just In Time printsiipi (nt: KANBAN, 5S, PFEP, visuaalne juhtimine) ning vaadeldakse erinevaid töökorralduslike meetodeid, kuidas aega vabastada ja keskenduda suurema väärtuse loomisele (sh tarneteekondade juhtimine, koostöö logistikapartneritega, tarnijate arendamine, automatiseerimine).

Sihtgrupp: tehasejuhid, tootmisjuhid, laojuhid, ostujuhid, arendusjuhid, kvaliteedijuhid.

Vaata lisa ja registreeri SIIN.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077