Autor: Tööstusuudised.ee • 27. märts 2020

Milrem Robotics tarnib mehitamata sõidukid Suurbritannia kaitseministeeriumile

Eesti kaitsetööstusettevõte Milrem Robotics saadab lähipäevil tootmisest Suurbritanniasse kaks mehitamata roomiksõidukit, mille lõppkasutajaks on riigi kaitseministeeriumi rakendusuuringute keskus DSTL (Defence Science and Technology Laboratory).
Mehitamata sõiduk THeMIS
Foto: Milrem Robotics

Uute tehnoloogiate arenduse ja katsetamisega tegelev DSTL soetab mehitamata sõidukid projekti raames, mille käigus uuritakse autonoomsete süsteemide võimekust, mobiilsust ja ohutust.

Milrem Robotics tarnib sõidukid lõppkasutajale koostöös Briti ettevõttega QinetiQ. Viimane integreerib sõidukitele autonoomsete funktsioonide võimekuse ning korraldab üleandmise lõppkliendile.

Koos QinetiQ’ga on Milrem Robotics valitud kahte Suurbritannia mahukasse robootikaprogrammi – JTARR (Joint Tactical Autonomous Resupply and Replenishment) ning RPV (Robotic Platoon Vehicle) Mõlema maht on üle 50 miljoni naela programmi kohta.

“Suurbritannia on väga selgelt mõistnud robootika olulisust lahinguväljal ning selle mõju kaitsevõimele. Seda ilmestavad kaks suuremahulist robootikaprogrammi, milles Milrem Robotics Suurbritannias praegu osaleb,“ sõnas Milrem Robotics’i juhatuse esimees Kuldar Väärsi.

"Tänavune tegevusplaan nägi ette veel täiendavate sõidukite tarneid Suurbritanniasse sel aastal. Paraku tuleb aga eeldada, et järsult muutunud majandusolukorras ka need programmid pidurduvad ning uued tarned lükkuvad juba 2021. aastasse,” lisas Väärsi.

Milrem Robotics’i THeMIS mehitamata sõidukeid on tänaseks juba müüdud Hollandisse, Norrasse, Saksamaale, Indoneesiasse, Suurbritanniasse ja Ameerika Ühendriikidesse.

Ettevõte on viimase aasta jooksul tegelenud võimekuse tõstmisega mehitamata süsteemide arenduses ja tootmises. Alustatud on THeMISte seeriatootmist ning lähiajal tullakse välja täiesti uut tüüpi lahingsõidukiga, mis loob lahinguväljale uudse võimekuse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077