Autor: Tööstusuudised.ee • 31. jaanuar 2020

Eesti-Norra koostööprogramm toetab tööstuse digitaliseerimist

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) avab 1. veebruaril taotluste vastuvõtu Eesti – Norra koostööprogrammi „Green ICT“ põhitoetusskeemi, mille kogueelarve on 18,8 miljonit eurot. Koostööprogrammi raames on ettevõtetel võimalik saada toetust näiteks tööstuse digitaliseerimiseks, IKT-l põhinevaks tootearenduseks ja tervisetehnoloogia lahenduste väljatöötamiseks.
Nii Norrale kui Eestile on oluline saavutada majanduskasv, mis ei tule puhta elukeskkonna arvelt, ütles Norra Saatkonna ajutine asjur Ole Øveraas
Foto: Pixabay

Eelistatud on Eesti ja Norra ettevõtjate ühisprojektid, teatas EAS.

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kaimar Karu sõnul on programmil tähtis roll Eesti ja Norra vahelise innovatsioonialase koostöö tugevdamisel. “Samuti on programmi puhul oluline, et tuge saavad Eesti ettevõtete uuenduslikud IKT projektid ning lahendused tööstusettevõtete digitaliseerimiseks, mis suurendavad ressursside säästlikku kasutamist, ettevõtete tootlikkust ning kasvatavad lisandväärtust ja konkurentsivõimet,” lisas Karu.

Norra Saatkonna ajutise asjuri Ole Øveraasi sõnul on Norral kõrged ootused ettevõtlusprojektide mõõdetavate keskkonnatulemuste suhtes. „Nii Norrale kui Eestile on oluline saavutada majanduskasv, mis ei tule puhta elukeskkonna arvelt. Keskkonnasõbralikud tehnoloogiad pakuvad selles osas tõenäoliselt kõige jätkusuutlikumat tulevikulahendust,“ ütles Øveraas.

EASi juhatuse liikme Sigrid Harjo sõnul on ettevõtete huvi programmi vastu suur. “Jaanuaris toimunud infopäeval osales üle saja ettevõtte. Huvi tuntakse eelkõige uudsete tööstuslahenduste ning tootearenduse vastu erinevates valdkondades, näiteks tervisetehnoloogiad ja energiatõhusus,” rääkis Harjo.

Taotluste vastuvõtt on EASi iseteeninduskeskkonnas avatud 1. veebruarist kuni 31. märtsini. Toetust saavad taotleda Eestis registreeritud ettevõtted, projekti partnerina on oodatud Norra ettevõtted ja valdkondlikud võrgustikud (klastrid, ülikoolid, assotsiatsioonid jm). Toetus ühe projekti kohta on 200 000 – 700 000 eurot, tervisetehnoloogia puhul on toetuse ülempiir 1 250 000 eurot.

Programmi rahastatakse Norra finantsmehhanismide 2014–2021 vahenditest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077