Autor: Tööstusuudised.ee • 20. detsember 2019

Novembris jätkus tööstustoodangu tootjahinnaindeksi langus

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli novembris võrreldes oktoobriga ‒0,1% ja võrreldes eelmise aasta novembriga ‒0,9%, teatab statistikaamet.
Selle aasta oktoobriga võrreldes mõjutas tootjahinnaindeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia tootmises
Foto: Raul Mee

Selle aasta oktoobriga võrreldes mõjutas tootjahinnaindeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia tootmises ja mäetööstuses. Mõju avaldas ka hinnatõus kütteõlide, kemikaalide ja keemiatoodete tootmises.

Eelmise aasta novembriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektri- ja soojusenergiaga varustamises, puidutöötlemises ja puittoodete ning elektroonikaseadmete tootmises, samuti hinnatõus mäetööstuses ja toiduainete tootmises.

Ekspordihinnaindeks võrreldes oktoobriga ei muutunud. Kõige rohkem langes elektrienergia, metallide ja rõivaesemete hind ning tõusis turbatoodete, põllumajandussaaduste ning puittoodete hind. Eelmise aasta novembriga võrreldes langes ekspordihinnaindeks 1,2%.

Impordihinnaindeks jäi oktoobriga võrreldes samuti samale tasemele. Keskmisest enam langes elektrienergia, metallide ning puittoodete hind, samal ajal tõusis mootorsõidukite ning elektroonikaseadmete ja põllumajandussaaduste hind. Võrreldes 2018. aasta novembriga langes impordihinnaindeks 1,0%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077