Autor: Tööstusuudised.ee • 19. detsember 2019

Huawei noolib Eesti elektroonika- ja tehnoloogiatootjaid

Detsembri alguses toimunud Eesti Elektroonikatööstuse Liidu seminaril kutsus tutvustas Huawei Soome arenduskeskuse juht Mikko Terho siinsetele ettevõtetele erinevaid koostöövõimalusi. Hiina tehnoloogiagigant otsib Eesti ettevõtetega koostööd eeskätt kaameravõimekuse ning sensortehnoloogia vallas.
Mikko Terho
Foto: Eesti Elektroonikatööstuse Liit

Elektroonikatööstuse Liidu juhi Arno Kolgi sõnul on siinsete elektroonikaettevõtete ümber koondunud tipptasemel kompetents, millel on rahvusvahelistele turgudele nii mõndagi pakkuda, teatas liit.

Huawei jaoks on Euroopa Hiina kõrval olulisim turg, mistõttu on tehnoloogiatootja pidevalt laiendamas oma regionaalset koostöövõrgustikku. Kokku on Huaweil Euroopas rohkem kui 12 tuhat töötajat, kellest ainuüksi 2400 inimest töötab arendustegevuses. Umbes 400 inimest töötab Soomes, kus 2012. aastal avas Huawei arenduskeskuse Helsinkis ning 2016. aastal Tampere Tehnikaülikooli linnakus. Nüüd otsib Huawei koostöövõimalusi ka Eesti elektroonika- ja tehnoloogiaettevõtetega.

Helsinki ja Tampere arenduskeskustes tegeletakse eeskätt nutitehnoloogia innovatsiooniga: võrgu- ja graafikatehnoloogia, turvalisus, spordirakendused, tervisemonitooring, raadiosidetehnoloogia, antennid ning pildi- ja audiotehnoloogia. „Eestis on kahtlemata ettevõtteid ja spetsialiste, kellega saaksime eri valdkondades koostööd teha. Hetkel näeme eelkõige potentsiaalset koostööd komponentide, sensortehnoloogia, Euroopa tarneahela ning kaameratehnoloogia valdkondades,“ täpsustas Terho.

Eesti Elektroonikatööstuse Liidu juhi Arno Kolgi sõnul tutvustas rahvusvaheliste esindajatega seminar osalejatele nii Euroopa kui ka Eesti elektroonikatööstuse võimalusi ja arengut kogu väärtusahela raames. “Täna on Eesti elektroonikaettevõtete juurde koondunud tipptasemel tehniline kompetents, mis võimaldab Eestil pakkuda rahvusvahelistele turgudele tarku tooteid ja olulist lisandväärtust elektroonikasektori teenustes,” kirjeldas Kolk ja lisas, et sealjuures pakuvad kodumaal tegutsevad ettevõtted täna väärtust nii erinevate sektorite suurkorporatsioonidele kui ka alles alustavatele idufirmadele.

„ÜRO 2030 Jätkusuutliku Arengu Agenda on seadnud eesmärgiks lõpetada vaesus, kaitsta planeeti ning tagada jõukus kõigile. Samas oleme praegu olukorras, kus miljard inimest elab sissetulekuga alla 2 dollari päevas ning 1% maailma rahvastikust tarbib kolmandiku selle ressurssidest. Ilmselgelt saab tehnoloogia olla ainus vastust pöördelise ning jätkusuutliku arengu tagamisel,“ ütles Terho lisades, et harmoonilise tehnoloogia arengu tagab omakorda globaalse haardega koostöövõrgustik.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077