Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 18. detsember 2019

Mööblitootjate TOPi 2. koht: koostöö Cleveroniga kergitas jõuliselt käivet

Velma Mööbli uues tehases valmivad ka Cleveroni pakiautomaadid.
Foto: Velma Mööbel
Teisele kohale platseerunud tellimusmööbli valmistaja Velma Mööbel OÜ käive kerkis mullu 86% võrra, kõige olulisema panuse müügikäibe suurenemisesse andis ASile Cleveron toodetavate pakiautomaatide tellimuste kasv.

Lisaks olid müügi suurenemise taga Velma Mööbli juhataja Veljo Kiigemägi sõnul ettevõtte muudatuste ja arengutega kaasa tulevad töötajad, pikaajaliste partnerite koostööst tulenev stabiilne tellimuste voog ning 2017. aasta lõpus soetatud toomisseadmed, mis võimaldasid oluliselt suurendada tootmismahtu ja parandada kvaliteeti.

“Tööstuslikul mööblitootmisel on Eestis pikk ajalugu, ulatudes 20. sajandi algusesse. Viimaste aastate head ajad on kasvatanud siseturu ostujõudu ja ka nõudlust mööbli järele. Meil on mitmeid väga tublisid mööblitootjaid, aga puuduvad maailma mõistes suured masstootmisettevõtteid. Arvan, et meie sektori ettevõtete põhiline konkurentsieelis ongi keerukatele sisustusprojektidele mööbli tootmine, millest enam kui 60% läheb ekspordiks,” räägib Kiigemägi meie mööblitööstuste arengutest üldiselt.

Aga ka tema toob välja, et erialase haridusega uusi töötajaid on väga raske leida. “Tegeleme pidevalt inimeste värbamisega ja nende hulgast sobivate töötajate välja valimisega. Erialased teadmised saadakse meie ettevõtte kogenud töötajate juhendamisel. Selline koolitustegevus on lisakoormus ettevõttele, ent tänases olukorras vältimatu.”

Loe lisaks
Mööblitootjate TOP: tööjõunappus varjutab tegevust

Rääkides tänavusest aastast, on Kiigemägi tulemustega üldiselt rahul, prognoosides ettevõtte müügikasvu käibeks umbes 30%. “Aasta 2020 on meie jaoks suurte muudatuste aasta: avasime Tartus Raatuse 18 Velma mööblisalongi ning veebruaris alustame ettevõtte kolimist uude tehasesse Vahi Tööstusparki. Kogu kollektiivi ja tootmisseadmete viimine ühe katuse alla suurendab meie võimekust võtta tulevikus vastu veelgi suuremaid väljakutseid.”

1997. aastal loodud Tartu ettevõtte Velma Mööbel omanikud on eraisikud Urmas Kont, Ahto Roodla, Heli Kiigemägi, Veljo Kiigemägi ja Mati Klimov.

Kolmanda koha omanikuks oli sisustusprojektide koostamise ja eritellimusmööbli valmistamise ning paigaldamisega tegelev Evo Design OÜ, mille põhiliseks kliendisegmendiks on laevad ja hotellid. Ettevõttes töötas 2018. aasta lõpu seisuga 45 inimest. Evo Design omanikud on 50% Syndicate Holding OÜ ja 50% Evo Furniture OÜ.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077