Autor: Allan Rajavee • 17. detsember 2019

Ettevõtjad ootavad majanduse laineharjalt langemist

Hekoteki juht Heiki Einpaul loodab, et majanduskasvu raugemine tekitab ettevõtjatele rohkem hingamisruumi just tööjõupuuduse vaates.
Foto: Andras Kralla
Eesti Pank tõdes, et kohalik majandus hakkab jahtuma ja tööjõupuudus võib asenduda hoopis tööpuudusega. Metallitööstuse Hekotek juht Heiki Einpaul loodab, et ehk saavad ettevõtjad rohkem hingamisruumi.

Eriti karm on Einpauli sõnul praegu olukord tööjõuga. „Olen Eesti Panga prognoosiga nõus ja loodame, et majanduskasv aeglustub ning tööjõupuudus globaalselt natuke väheneb,“ avaldas Einpaul lootust. Ta nentis, et tööjõuturul pole mugav tegutseda, kui tööpuudus on alla nelja protsendi.

Kasvu raugemine tööjõupuuduse tingimustes on Einpauli sõnul loomulik, sest tema hinnangul ei saa keegi praegu kaaluda märkimisväärset äri laiendamist. „Mitte kuskilt ei paista tööjõupuudusele leevendust ja seda nii tööjõu odavamas kui ka kallimas otsas,“ selgitas ta.

Seega võib majanduskasvu kängumine kaheprotsendise kasvutempo piirimaile Einpauli arvates pikemas perspektiivis Eesti majandusele isegi hea olla. „Sellega tuleb lihtsalt elada. Ega näiteks meremehed ei muretse, kui meri pole peegelsile, et siis laevaga sõita ei saa. Loomulikult saab ja ka majanduses peab toimuma normaalne lainetus,“ arvas Einpaul.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077