Autor: Tööstusuudised.ee • 14. november 2019

Invar Naams: eeltöö enne tööstusroboti ostmist jääb tihti ebapiisavaks

Tööstusrobotite ekspert ja koolitaja Invar Naams tunnistab esmaspäeval, 18. novembril Äripäeva raadios eetrisse minevas saates "Tööstusuudised eetris", et paljud ettevõtted ei tee enne tööstusroboti ostmist piisavalt eeltööd.
Invar Naams
Foto: Tööstusuudised.ee

Küsimusele, kui palju on ettevõtteid, kes ei tee enne tööstusroboti ostmist piisavalt eeltööd, vastab Invar Naams, et väga palju. "Kahjuks väga palju! Eeltöö jääb tegemata siis, kui innustutakse roboti hankimisest. Tihti muidugi rahaline kalkulatsioon tehakse ära - et tagasimaksuaeg on sobiv," ütleb Naams ja lisab, et samas jäävad arvestamata robotioperaatorile või kasutajale vajalikud abivahendid, tabelid, mõõtmised jne.

Naamsi sõnul küsitakse temalt ka palju, et milline robot on kõige parem, kuid päris nii seda võtta siiski ei saa. "Need kõik on tööstusrobotid, mis teevad oma tööd ühtemoodi hästi. Tihti öeldakse, et üks või teine robot on spetsiaalselt keevitusrobotiks mõeldud, aga see on müüt ja ei vasta tõele," räägib ta.

Seda, kuidas siis ikkagi robotit valida, saab kuulata täpsemalt esmaspäeval, 18. novembril kell 13.00 Äripäeva raadios saates "Tööstusuudised eetris". Saate kordus on eetris samal õhtul kell 18.00. Äripäeva raadio sagedus on 92,4 MhZ. Saadet juhib Harro Puusild.

Saadet "Tööstusuudised eetris" toetava Radius Machining ja Hansavest.

"Tööstusuudised eetris" saateid on võimalik järele kuulata SIIN.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077