Autorid: Meelika Sander-Sõrmus, Metsamajandusuudised.ee • 21. oktoober 2019

Puidutööstuse TOP: tipu vallutasid moodulmajade valmistajad ja aknatootja

Foto: Raul Mee
1855 miljonit eurot oli mullu Äripäeva puidutööstuse TOPis osaleva 97 ettevõtte koondkäive, kasvades aastaga 13%. Suurima käibega oli Graanul Invest AS, üle 100 miljoni eurose aastakäibe tegid ka Stora Enso Eesti AS ja Lemeks AS.

140,6 miljonit eurot oli edetabeli ettevõtete mullune koondärikasum, kasvades aastaga viiendiku võrra. 43 miljoni eurose kasumiga oli teistest peajagu üle Graanul Invest AS. Enam kui miljon eurot kasumit teenis 25 ettevõtet.

Puidutööstuse TOPi esikohale kerkis moodulmajade planeerimise, tootmise ja ehitamisega tegelev Astel Modular OÜ, mille müügitulu suurenes aastaga 1,9 korda, 15 miljoni euroni, ning kasum 11,1 korda, ühe miljoni euroni.

Eelmisel korral esimest ja teist kohta jaganud ning 2018. aasta tulemuste põhjal teisel kohal olev kokkupandavaid puitehitisi valmistav Module Tech OÜ teenis 12,56 miljoni euro suuruse käibe juures kasumit 2,36 miljonit eurot. Aasta varem olid need numbrid 9,44 ja 1,35 miljonit.

Puitalumiiniumaknaid ja -rõduuksi elumajadele ning üldkasutatavatele hoonetele tootva Fenestra ASi jaoks oli möödunud aasta erakordselt edukas. Kontsern ületas püstitatud eesmärgid: 2018. aasta toodangumaht moodustas rekordilised 56 600 ühikut, võrreldes aasta varasema 51 400 ühikuga.

Vaata kogu puidutööstuse edetabelit:

Loe lisaks:

Suur fotogalerii: Tartus kogunesid puidutööstuse tipptegijad

Puidutööstuse TOPi võitja: edu tõi pikaaegne töö klientidega

Puidutööstuse TOP: aknatootja Fenestra jaoks oli rekordaasta

Puidutööstuse TOP: teise koha saavutas Module Tech

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077