Autor: Jaanus Vogelberg • 9. oktoober 2019

Eesti puidutööstus ostis soomlaste perefirma

Thermory tegevjuht Johann Sulling
Foto: Andras Kralla
Eesti puidutööstus AS Thermory omandab enamusosaluse Jyväskyläs tegutsevas Soome puidufirmas Siparila.

Suurtehingu järel küündib kontserni käive üle 100 miljoni euro aastas, oluliselt paraneb ka ühineva ettevõtte müügivõimekus. Tehingu hinda pooled ei avalikusta.

Thermory tegevjuhi Johann Sullingu jutust selgus, et vahel on mõistlikum osta juba valmis äri kui püüda jalgratast leiutada. "Omandame Siparilas enamusosaluse. Põhjus on see, et oleme investeerinud kõvasti aega ja energiat laienemaks värvitud puidu ärisse. Võib öelda, et keskpärase eduga," möönis ta. Termiliselt töödeldud puitu on omakorda lihtsam värvida, kuna see ei kipu nii kergesti pragunema.

Thermory on seni tootnud laudu peamiselt saunamaterjaliks ning ehitiste välisseinade, terrasside, põrandate jms ehitamiseks. 2003. aastal asutatud Siparila on aga keskendunud just pigem hoonete sisekujundusele ja värvitud puidule. Tehing peaks seega kõigi ootuste kohaselt olema win-win – Thermory laiendab oma tootevalikut, Sipralia aga saab tänu Thermory müügivõrgustikule ligipääsu suuremale turule. "Siparilal on pikaaegne kogemus nii Soome ja Skandinaavia turgudel tootmise, müügi kui ka arhitektidega koostöö alal," kiitis Sulling.

Thermoryle kuulub Soomes praegu termopuidu tootja Suomen Lämpöpuu ja tootmisüksus Teuvas. Nüüd saadakse juurde neli tootmisüksust ja 130 töötajat. Siparila jätkab tegevust Soomes oma senise brändi ja tegevusmudeli alusel, tööstuse praegune omanik Juha Sojakka asub aga tööle tegevjuhina.

Loe pikemalt Äripäevast.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077