Autor: Tööstusuudised.ee • 30. september 2019

Tööstuse 10 rikkamat

Äripäev reastas Eesti Rikaste TOP500, kus oli sees ka mitmed tööstussektori tegijad. Toome välja 10 antud valdkonna rikkamat 2018. aasta andmete põhjal.
Kristjan Rahu
Foto: Raul Mee, fotograaf

1. Kristjan Rahu. Rikaste TOPis 3. kohal, vara väärtus 312 miljonit eurot. Energeetika. tootmine, finants. Juhib Utilitas Eesti ASi juhatust ja Utilitas Tallinna Elektrijaam OÜ nõukogu.

2. Raul Kirjanen. Rikaste TOPis 4. kohal, vara väärtus 286,1 miljonit eurot. Graanul Investi suuromanik.

3. Priit Piilmann. Rikaste TOPis 7. kohal, vara väärtus 232,1 miljonit eurot. Keemiatööstus, kinnisvara. VKG suuromanik. Ta on investeerinud ka kinnisvaraprojektidesse ning peab Toosikannu puhkekompleksi.

4. Anders Anderson. Rikaste TOPis 9. kohal, vara väärtus 185,7 miljonit eurot. Tootmine energeetika. Graanul Investis on Andersoni ettevõttel Neoinvesteeringud 39,4% suurune osalus. Lisaks kuulub Neoinvesteeringutele 50% ASist Pellet Invest, 100% OÜst Crossline, 25% OÜst Fliartos ning 57% OÜst Laineoru Arendus, mis kõik on kinnisvaraarendajad. Andersoni teine ettevõte on samuti kinnisvaraga tegelev Vana-Kalamaja Investeeringud.

5. Fjodor Berman. Rikaste TOPis 12. kohal, vara väärtus 163,9 miljonit eurot. Eesti ühe rikkama töösturi peamine vara on BLRT Grupp.

6. Margus Kangro. Rikaste TOPis 13. kohal, vara väärtus 147,6 miljonit eurot. Tegemist on VKG aktsionäriga firma Alvekor kaudu.

7. Elar Sarapuu. Rikaste TOPis 18. kohal, vara väärtus 117,5 miljonit eurot. Omab Sergos Invest kaudu 16,07-protsendist osa VKG-s.

8. Perekond Aswani. Rikaste TOPis 21. kohal, vara väärtus 113,6 miljonit eurot. Singapuri ärimehele ja tema perele kuulub Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi omanik Tolaram Corporation PTE Ltd.

9. Kaido Jõeleht. Rikaste TOPis 23. kohal, vara väärtus 112 miljonit eurot. Kaamos Groupi omanik, kinnisvara arendamise kõrval on teine Kaamos Groupi oluline ärisuund puidutöötlemine, grupile kuuluval ASil Woodbakers on tütarfirma ka Valgevenes, mis on läbi raskuste kasvanud Valgevene suurimaks saeveskiks.

10. Peter Hunt. Rikaste TOPis 25. kohal, vara väärtus 109,9 miljonit eurot. Tekstiilitööstus, kinnisvara, meelelahutus. Hunt on Wendrest ehk kunagisest Vändra tekstiilivabrikust teinud Euroopas eduka ettevõtte, mille toodangut ostavad mitmed tuntud ketid.

Tutvu täispika Rikaste TOPiga Äripäevas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077