Autor: Kristjan Pruul • 19. august 2019

Metsatööstus loodab Eesti Energia toel raiemahu tõusu

Kui Eesti Energialt hiljem puidu kasutamine ära võtta, siis mõjutab see halvasti metsatööstust, hoiatab metsa- ja puidutööstuse liidu juht Jaak Nigul.
Foto: Andras Kralla
Eesti Energiale puidu põletamise soodustamise puhul tuleks suurema mahu puhul teha mõjuhinnang, kuid metsa- ja puidutööstus loodab, et nõudlus Narva elektrijaamades kasvatab raiemahtu kogu Eestis.

Majandusministeerium valmistab ette eelnõud, millega lubatakse Eesti Energia Narva elektrijaamade kateldes asendada põlevkivi osaliselt puiduga. Metsa- ja puidutööstuse liidu hinnangul võiks Narva elektrijaamades toetada taastuvenergia tootmist puidu põletamise teel mahus kuni 500 000 tihumeetrit.

Selle mahu saavutamisel peaks hindama, milline on olnud mõju puiduturule ja eelkõige regioonis tegutsevatele puitu kasutavatele ettevõtetele. Juhul, kui olulist negatiivset mõju regiooni puidutööstusele ei leita, ei ole põhjust välistada ka suurema mahu toetamist.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077