Autor: Tööstusuudised.ee • 15. august 2019

Elektroonikat tootva Incapi käive tegi korraliku hüppe

Saaremaal ja Indias elektroonikatehaseid omav Incap suutis kasvatada esimese poolaasta jooksul käivet võrreldes eelmise aasta sama ajaga 38%, kokku 37,2 miljoni euroni. Ettevõtte kasum kasvas samal ajal 87% 5,7 miljoni euroni.
Incapi tehas Saaremaal
Foto: Arno Mikkor

Tipptehnoloogilise sisseseadega elektroonikat tootva Incapi rahvusvahelise grupi juhi Otto Richard Pukki sõnul aitas headele tulemustele kaasa toodete tarnimine paljudele uutele klientidele, teatas ettevõte.

“Oleme suutnud laiendada oma kliendibaasi eriti IoT ehk asjade interneti ja kergliikurite valdkonnas. Samas oleme suutnud jätkata ka oma pikaajalisi projekte nii Eesti kui India tehase klientidega,” märkis ta värskeid majandustulemusi kommenteerides.

Märkimisväärsele kasvule on aidanud Pukki sõnul kaasa nii efektiivne organisatsioonistruktuur, paindlikkus kui ka pidevad uuendused tootmises. “Meil on väga professionaalne ja efektiivne meeskond nii Kuressaare kui ka Tumkuri tootmisüksuses, kelle abil oleme suutnud olla viimastel aastatel tugeval kasvukursil,” kiitis Pukk oma meeskonda.

Rahvusvahelise elektroonikatootja juhi sõnul plaanib ettevõte jätkata kasvutrendil ka edaspidi, sest ka globaalne elektroonikasektor koos asjade interneti ja teiste erinevate elektroonikaelementidega on täna kasvamas.

“Kuigi konkurents sektoris on endiselt üsna karm ja samuti jätkuvad ka probleemid tootmiseks vajalike elektroonikakomponentide kättesaadavusega, usun, et suudame hoida oma tugevat turupositsiooni, kui jätkame sama efektiivselt nagu praegu,” selgitas Pukk, kelle sõnul on ettevõte avatud kõigiks kasvuvõimalusteks ning vajadusel ka laienemiseks.

Rahvusvahelise elektroonikaseadmete tootjana pakub Incap elektroonikaseadmete lahendusi. Nii võib Incapi elektroonikat leida näiteks kaugloetavatest elektriarvestitest, tänavatel sõitvatest kergliikuritest, Eesti erinevate piirkondade nutikatest tänavavalgustitest kui ka maailma suurima merekontserni seadmetest või tuntuima liftitootja süsteemidest.

Ettevõtte tootmine toimub nii Saaremaal Kuressaares kui ka Indias Tumkuris ning osa meeskonnast asub Helsingis ja Hong Kongis. Kogu grupi eelmise aasta käive oli 59 miljonit eurot, kasvades aastaga 21,5%. Ettevõtte kasumiks kujunes 5,8 miljonit eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077