Autor: Tööstusuudised.ee • 28. juuni 2019

Stoneridge Electronics kasvatas müügitulu enam kui 62 miljoni euroni

Elektroonikatööstuse Stoneridge Electronics´i müügitulu kasvas möödunud aastal ligi 20% enam kui 62 miljoni euroni, selgub majandusaasta aruandest.
Stoneridge Electronics´i Eesti tehase juht Ardo Asperk
Foto: Tööstusuudised.ee

Kui aasta varem ulatus ettevõtte käive 51,8 miljoni euroni, siis 2018. aastal kerkis müügitulu 10 miljoni euro võrra enam kui 62 miljoni euroni. Samas langes ärikasum 37% 1,9 miljoni euroni, aasta varem ulatus ärikasum üle 3 miljoni euro.

Ettevõte kirjutab aastaaruandes, et käibe suurenemine oli eeldatav ning tulenes nõudluse kasvust Euroopa kommertssõidukite turul. Panuse müügitulu kasvu andis ka teises kvartalis alanud tahmaosakeste sensori müük sõiduautode tööstusele.

2018. aastal saavutas stabiilse ja ootuspäraselt kõrge käibe ka telemaatikamoodul, mille seeriatootmine algas 2017. aastal.

Mullu toimis Eesti tehas jätkuvalt ka korporatsiooni Euroopa jaotuskeskusena. Keskuse müük oli stabiilne, ent jäi kokkuvõttes prognoositule veidi alla, märgib ettevõte aastaaruandes.

Kulude kohta kirjutab ettevõte, et möödunud aastal toimus hüppeline kasv kvaliteedikuludes - see olid seotud tahmaosakeste sensori seeriatootmise algusega. Põhjuseks on toote keerukus koos suhteliselt lühikese tootearendusprotsessiga.

Möödunud aasta suurim investeering oli seotud tahmaosakeste sensori tootmisliiniga - tootmisseadmeid osteti enam kui 5 miljoni euro eest. 2019. aastal plaanib ettevõte tootmisliini investeerida täiendavalt umbes miljon eurot. Mullu investeeriti ka erinevatesse tootmisliinidesse, mille tulemusel on protsesse nüüd võimalik paremini kontrollida.

2018. aastal oli Stoneridge Electronics´i palgal täistööajale taandatult 290 inimest, töötajate hulk kasvas aastaga 21 inimese võrra.

Stoneridge Electronics tehase juht Ardo Asperk ütles hiljuti Tööstusuudistele, et nutikate toodete tegemiseks on vaja ka tarku ja töökaid inimesi, kellest Eesti tööjõuturul on suur puudus. “Otsime praegu seitset arendajat ja 15 tootmistöötajat,” märkis tehase juht ja lisas, et inimeste leidmine pole sugugi kerge. “Seda 15 inimest on meil vaja jaanipäevaks, kuid väljaõpe võtab samuti kuu. Tootmismaht õnneks kasvab ja inimesi on juurde vaja.”

Autotööstusele elektroonikaseadmeid valmistav Stoneridge Electronics AS on Eestis tegutsenud 20 aastat.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077