Autor: Tööstusuudised.ee • 6. juuni 2019

Elme Messer Gaas ehitab uue vedelgaaside tehase Venemaale

Fotol (vasakult premale): Moglino peadirektori k.t. Oleg Bedskihh, Pihkva oblasti kuberner Mihhail Vedernikov, Elme Messer Gaasi juhatuse liige Igor Berman lepingu allkirjastamisel
Foto: Elme Messer Gaas
Elme Messer Gaas ehitab Venemaal Pihkva oblastis Eesti piiri ääres asuvasse Moglino erimajandustsooni uut unikaalset õhu separeerimise tehast, mis hakkab tootma vedelgaase. Ehitamisse tehtav investeeringu suurus on ligi kaks miljardit rubla.

Elme Messer Gaasi, Pihkva oblasti ja Moglino erimajandustsooni esindajad sõlmisid 6. juunil Peterburi rahvusvahelisel majandusfoorumil kolmepoolse investeerimislepingu, et viia projekt ellu, teatas ettevõte.

„Tegemist on tipptehnoloogial põhineva energiatõhusa tehase rajamisega Loode-Venemaal. Uus tehas hakkab tootma kuni 90 tuhat tonni vedelgaase aastas: meditsiinilist ja tehnilist veeldatud hapnikku, mille puhtus on üle 99,95%, ning lämmastikku ja argooni, mille puhtus on üle 99,999%. Tehasest saab selle piirkonna suurim veeldatud tööstus-, toidu- ja meditsiinigaaside tootja,“ selgitab Elme Messer Gaasi juhatuse liige Igor Berman.

Uue õhu separeerimise tehase ehitusprojekti eesmärk on tagada olemasolevatele klientidele parim tarnekindlus ning suurendada müüginumbreid nii Loode-Venemaal kui ka Venemaa keskosas. Valmistoodangut hakkavad vedama tehnika viimase sõna järgi varustatud nüüdisaegsed paakautod.

Lisaks sellele võimaldab tänapäevase võimsa tootmisressursi olemasolu Moglino erimajandustsoonis kasvatada ettevõttel eksporti Valgevene ja Euroopa Liidu turgudel. Projekti ellukutsumise tulemusel tekib juurde enam kui 55 uut töökohta, arvestades sidusettevõtteid.

Ehituse algus on planeeritud 2019. aasta lõppu ja tootmise käivitamine 2021. aasta neljandasse kvartalisse.

Elme Messer Gaas asutati 1999. aastal kahe suure kontserni – BLRT Grupp (Eesti) ja Messer Group (Saksamaa) – ühisettevõttena. Elme Messer Gaas pakub oma klientidele tehnilisi, meditsiinilisi, toidu- ja erigaase, samuti erinevaid gaasi kasutamisel vajaminevaid seadmeid ja lahendusi.

Moglinos kehtib erimajandustsooni seadus, mis annab piirkonnale oma elu korraldamisel emamaast mõnevõrra erinevad võimalused. Moglino asula rakendab tänu erimajandustsooni staatusele oma äripartneritele mitmeid maksu- ja tollisoodustusi, tagab juurdepääsu tehnovõrkudele, transpordi- ja ettevõtlustaristule. Projektide elluviimisel on investorite kulud keskmiselt 30–40% madalamad kui mujal Venemaal.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077