Autor: Priit Pokk • 30. mai 2019

Töötleva tööstuse müügitulu kasvas 6%

Investeeringud tõusid kolmandiku võrra.
Autor: Raul Mee
Statistikaameti andmetel müüsid ettevõtted 2019. aasta esimeses kvartalis kaupu ja teenuseid 14,8 miljardi euro eest, mida oli 7% rohkem kui aasta varem samal ajal. Töötleva tööstuse müügitulu kasvas 6%.

Esimeses kvartalis investeerisid ettevõtted 756 miljonit eurot, mida on kolmandiku võrra rohkem kui aasta varem samal ajal. Peamiselt investeeriti masinatesse ja seadmetesse ning ehitistesse. Ligi poole koguinvesteeringutest tegid töötleva tööstuse, veondus- ja laondus- ning kinnisvaraettevõtted.

Eelmise aasta sama ajaga võrreldes suurenesid kõik investeeringud, neist enim investeeringud maasse ning masinatesse ja seadmetesse.

Statistikaameti andmetel müüsid ettevõtted esimeses kvartalis kaupu ja teenuseid 14,8 miljardi euro eest, mida oli 7 protsenti rohkem kui aasta varem samal ajal.

Võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga suurenes müügitulu enamikul tegevusaladel. Vaid kinnisvara ja mäetööstuse tegevusalal oli müügitulu väiksem.

Enim suurenes müügitulu hariduse ning kutse-, teadus- ja tehnika tegevusalal. Suurima panuse sektori müügitulusse andsid kaubanduse ja töötleva tööstuse ettevõtted. Mõlema tegevusala müügitulu kasvas 6%.

Ettevõtete kulud olid eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 8 protsenti võrra suuremad, sealhulgas olid tööjõukulud 10 protsenti võrra kasvanud. Nii hõivatute kui ka töötatud tundide arv kasvas aastaga kolm protsenti. Ettevõtlussektori tööviljakus müügitulu alusel oli hõivatu kohta keskmiselt 31 800 eurot kvartalis ehk neli protsenti rohkem kui aasta varem samal ajal.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077