Autor: Tööstusuudised.ee • 18. aprill 2019

"Tööstusuudised eetris": miks peaks renditööjõu kasutamist keerukamaks muutma?

Heikki Mäki
Foto: Erakogu
Esmaspäeval, 22. aprillil läheb Äripäeva Raadios eetrisse järjekordne saade "Tööstusuudised eetris", kus seekord on juttu renditööjõust. Saates on külas Finesta Baltic juht Heikki Mäki.

Martin Helme ütles hiljuti Äripäeva raadios, et renditööjõuga on Eestis väga palju probleeme ja see on üks immigratsiooni liike. Tema sõnul on võimalusi, kuidas muuta renditööjõu kasutamist Eestis kas kallimaks või keerulisemaks. Selleks on võimalik kehtestada näiteks mingid lõivud või maksud või teha tihedamaid kontrolle, rääkis Helme.

Heikki Mäki tunnistab saates "Tööstusuudised eetris", et ei mõista, millist probleemi lahendaks renditöötajate täiendav maksustamine või nende palkamise keerulisemaks muutmine. "Ma ei saa üldse aru, millist probleemi see lahendab? Kui tema tahab lahendada probleemi, et ei toodaks inimesi väljaspoolt või illegaalset tööjõudu, siis maksude tõstmine just kasvataks huvi hakata tooma tööjõudu illegaalselt," ütleb Mäki saates ja täpsustab, et need 20 000 renditöötajat, kes Eestis on, töötavad siin legaalselt. "See on fakt, et meil on vaja rohkem tööjõudu."

Saadet "Tööstusuudised eetris" saab kuulata 22. aprillil Äripäeva Raadios sagedusel 92,4 MHz. Saatejuht on Harro Puusild.

Saadet "Tööstusuudised eetris" toetab Radius Machining.

Kõiki saateid on võimalik järele kuulata Äripäeva uues podcastide keskkonnas.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077