Autor: Tööstusuudised.ee • 15. märts 2019

Aasta ettevõtja on Ecometali omanik Tõnis Kaasik

Ecometal AS omanik Tõnis Kaasik
Foto: Getter Kuusmaa
Eile õhtul kuulutati Kultuurikatlas toimunud galal välja EY Eesti Aasta Ettevõtja 2019, kelleks valiti Ecometal AS omanik Tõnis Kaasik. Ettevõtja elutööpreemia tiitli pälvis ettevõtja ja rõivatööstusettevõtte Sangar asutaja Jüri Kraft.

EY partner Ranno Tingase sõnul väärivad kõik viis ettevõtjat tunnustust enda pikaajalise panuse eest Eesti majanduse kasvatamisel. Tänavused finalistid paistsid silma teerajajatena mitmetes traditsioonilistes majandusharudes ja on oma ettevõtetega ka hinnatud tööandjad üle Eesti.

„Tõnis Kaasiku puhul vääris žürii silmis tunnustust tema tugev isiklik missioonitunne puhtama keskkonna loomise nimel, luues läbi oma ettevõtte põhitegevuse väärtust seal, kus seda enim vaja on. Tema rajatud Ecometali puhul on märkimisväärne, milline mõju võib Eesti ettevõttel olla ka väljaspool siinseid piire, kogu Läänemere regioonile,“ rääkis Tingas. Tõnis Kaasiku 1999. aastal asutatud Ecometal AS on Baltimaades ainulaadne pliiakude ümbertöötlemistehas. Sillamäel asuvas tehases töötab 60 inimest ja igal aastal töötleb ettevõte ümber enam kui 20 000 tonni akusid.

Ettevõtja elutööpreemia tunnustuse pälvis rõivatööstusettevõtte Sangar asutaja Jüri Kraft. „Traditsioonid tekivad pika aja jooksul ning kanduvad edasi läbi uute põlvkondade. Ühe mehe elutööna rajatud Sangari puhul näeme, mis mõju on sellel, kui ettevõtte juured on nii sügaval, et neid ei kõiguta ka kõige tugevam torm. Jüri Krafti elutöö on midagi, mis on sellistele juurtele rajatud ning seda kannavad juba praegu edasi ka tema järeltulijad,“ lisas Tingas.

Juunis sõidab EY Eesti Aasta Ettevõtja Tõnis Kaasik Monacosse, et esindada Eestit EY Maailma Aasta Ettevõtja ärifoorumil. EY Aasta Ettevõtja ehk EY Entrepreneur Of The Year tiitlivõistlus on maailmas üks prestiižsemaid ettevõtjatele suunatud konkursse. Kokku peetakse EY aasta ettevõtja programmi 145 linnas ja enam kui 50 riigis üle maailma.

EY Eesti Aasta Ettevõtja 2018 konkursi žüriisse kuulusid Aavo Kokk (Catella Corporate Finance OÜ), Kaidi Ruusalepp (Funderbeam OÜ), Marika Priske (Sotsiaalministeerium), Martin Villig (Taxify OÜ), Meelis Atonen (Tavid AS), Reet Roos (Inspired Universal McCann OÜ) ja Viljar Arakas (EFTEN Capital AS).

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077