Autor: Tööstusuudised.ee • 3. jaanuar 2019

Keila tööstusettevõtted hakkasid koos kvaliteeti arendama

Kvaliteedijuhtimise arendamise ümarlaud
Foto: Ensto Ensek
Keila Harju KEKi Tööstuslinnaku ettevõtted on algatanud ühise kvaliteedijuhtimise arendamise ümarlaua, kus käsitletakse valdkonda puudutavaid tegevusvõimalusi tööstuses ning jagatakse parimaid praktikaid.

Ettevõtete regulaarsed ümarlauakohtumised on kestnud juba ligi aasta ning Ensto Enseki kvaliteedijuhi Hardi Rajuri sõnul on selle eesmärk arendada koos mõtteid, kuidas tulevikus kvaliteedijuhtimise süsteemi parendada ja leida koos lahendusi ühistele probleemidele. “Väga positiivne kogemus on näha niipalju erinevat kompetentsi Keila Tööstuslinnakus ning arutada ühiselt teemadel, kuidas kompetentsi veelgi kasvatada kvaliteeti mõjutavates protsessides,” märkis Rajur.

Ta lisas, et protsesside paindlikkus meie pidevalt muutuvas töökeskkonnas vajab kindlasti tihedamat ülevaatamist ning koostöö teiste tööstusettevõtetega toetab seda kindlasti. “Mida tähendab tööstuses kvaliteedi tagamine? See hõlmab nii vajaminevaid ressursse, sealhulgas selgeid protsesse, tugisüsteeme andmete kogumiseks, andmete analüüsi jne. Ühine ümarlaud annab võimaluse ammutada praktilisi teadmisi, kuidas teised sama asja teevad ja sellest võita ka enda tootmises,” märkis Rajur, tuues välja, et kvaliteedi alla käivad ka usaldusväärsus, püsivus, klienditeenindus, erinevad funktsioonid ja esteetika ning samuti vastavus spetsifikatsioonidele.

Tugevam side naaberettevõtetega

Glamox AS kvaliteedijuhi Kristjan Janseni sõnul on agiilse tootmise korraldamine ning kvaliteedi tagamine kiiresti muutuvates tootmisprotsessides rohkem päevakorras kui kunagi varem. “Ümarlaud on loonud tugevama sideme naabritega suhtlemise ja koostöö osas. Eeskujude otsimine kaugelt ei ole alati vajalik ja õppida saab ka naabrilt, eriti arvestades, et Keila tööstuspargis tegutsevad tugevad ja edujanulised ettevõtted,” tõi Jansen välja, lisades, et järgmise sammuna võiks ümarlauast areneda juba ühised ettevõtmised ja kaasarääkimised laiemalt kvaliteedi- ning keskkonnateemadel.

Kvaliteedivaldkond on üks olulistest võtmeteguritest ettevõtete edukuses. Süsteemse toimimise ja pideva parendamise kaudu saab toetada organisatsiooni ning inspireerida töötajaid panustama enda ja ettevõtte arengusse.

Tekivad uued ideed

AS Harju Elekter Teletehnika kvaliteedijuht Katre Tulp toob välja, et ühiselt tegutsedes hoitakse suuremas pildis kvaliteediteemade olulisust. “Koos tegutsedes on tunne kindlam ning kaastöötajate inspireerimine lihtsam. Sarnaste teemade ühine käsitlemine annab parema ülevaate tervikust, oleme sageli teineteisele koostööpartnerid ka äriprotsessides. Koos arutledes saab häid lahendusi või tekivad uued ideed, mida siis mõnes ettevõttes ka proovida saab, samuti arutame riskikohti,” rääkis Tulp.

Prysmian Group Baltics AS kvaliteedijuht Paavo Braueri sõnul annab ühiskohtumisete raames teiste tootmistega tutvumine alati uusi ideid ja mitte ainult kvaliteedi alaselt, vaid ka keskkonna ja tööohutuse alaselt. “Näiteks, kuidas oskuslikult kasutada liikumisteede ristumisalal kumerpeegleid, mismoodi on üles ehitatud jäätmete sorteerimine tehases jms. Samuti andis mõtteid integreeritud juhtimissüsteemi alternatiivne ülesehitus - 2c8 näide Harju Elektris. Kindlasti sooviks ühistel kokkusaamistel lisaks arutleda ka uue tööjõu efektiivse koolitamise teemadel, eriti praeguses majandustingimustes, kus tööjõu kvaliteet, teadmised ja oskused on erinevad ja seda kõike on piiratud koguses,” tõi Brauer välja.

Hetkel võtab Keila Tööstuslinnaku kvaliteedijuhtide ümarlauast osa Glamox, Harju Elekter Teletehnika ja Elektrotehnika, Prysmian Group Baltics ja Ensto Ensek, kuid liituma on oodatud ka teised KEKi tööstuslinnakus tegutsevad ettevõtted.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077