Autor: Tööstusuudised.ee • 16. oktoober 2018

Tartu Kutsehariduskeskuse mehhatroonika õppur Rainis Kadak pälvis stipendiumi

Stipendiumi üleandmine.
Foto: Tartu Kutsehariduskeskus
Eelmisel nädalal kuulutati välja Talent Plasticsi stipendiaat, kelleks tänavu osutus Tartu Kutsehariduskeskuse mehhatroonika 2. kursuse õppur Rainis Kadak. Stipendiumi suurus on 1000 eurot.

Vastne stipendiaat on Tartu noormees, kes peale gümnaasiumi lõpetamist õppis aasta ülikoolis küberfüüsikalist süsteemitehnikat, mis tegeleb muuhulgas tulevikutehnoloogiatega nagu isesõitvad autod ja droonid, kuid siis otsustas kõrgkooli kutsekooli vastu vahetada. „Otsustasin, et tulen kutsehariduskeskusse, kus saan praktilisi teadmisi ja oskusi,“ põhjendas noormees kutsekooli astumist. 

Mehhatroonika eriala õppijana on ta näidanud sügavat huvi valdkonna vastu, samuti saanud praktilise kogemuse ettevõttes. „Olin Kroonpressis praktikal ja sain teada kuidas mehhatrooniku argipäev tööstuses välja näeb,“ ütles Kadak ja selgitas, et seal on nii mehhaanikat, elektroonikat, programmeerimist, mistõttu töö on vaheldusrikas ja kunagi ei hakka igav.

Peale hea õppeedukuse ning kõrgete erialaste teadmiste tõusis Rainis Kadak esile ka seetõttu, et plaanib peake kutsehariduskeskuse lõpetamist Tallinna Tehnikaülikoolis mehhatroonikat  edasi õppida. „Tahan õppima minna ja õppida just hooneautomaatikat ning tulevikus tahan selles valdkonnas ka oma ettevõtte luua,“ märkis ta.  „ Aastal 2021 peab iga uus hoone olema  liginullenergia māja, mistõttu on vaja neid, kes automaatikasüsteeme seadistaks ja hooldaks.“

AS Talent Plastics stipendium on ühekordne, 1000 EUR väärtuses ning Rainis kavatseb selle eest soetada muuhulgas tööriistu, joote- ja mõõteseadmeid.

Talent Plastics Tartu AS on Rootsi kontserni kuuluv plastmassdetaile valmistav ettevõte. Ettevõtte stipendium asutati eesmärgiga kaasa aidata kutseõppe edendamisele 

 

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077