Autor: Tööstusuudised.ee • 24. september 2018

Ettevõte paneb käsitööjoogid purki

Cannery villimismasin
Foto: Cannery
Villimismasinaid arendav ja tootev Eesti ettevõte Cannery plaanib väiketootjate käsitööjoogid purki panna.

"Idee sai alguse, kui külastasime pruulikodasid, kus iga pruulmeister villis õlut nii kuidas oskas või jaksas. Soovisime ajamahukat protsessi automatiseerida ning projekteerimisel võtsime sihiks luua purkivillimise masin," kirjeldas  Cannery juht Hans Vaiksaar Tööstusuudistele uue toote sündi.

Vaiksaare sõnul on tegemist modulaarse, kompaktse ja teisaldatava konveierlahendusega, mis mõeldud tootmisettevõtete jaoks. Ühtlasi on tegemist mobiilse lahendusega, mida saab hõlpsalt oma tehasesse n-ö kutsuda. Olemas on ka väiksem versioon, mis on mõeldud baaride jaoks.

Vaatamata sellele, et tegemist on noore firmaga, on ettevõttel juba nii mõndagi ka ette näidata. "Käesolev aasta on olnud Cannery jaoks märgiline. Jaanuaris võitsime targa tööstuse arendusmaratonil esimese koha,” ütleb Vaiksaar uhkusega. “Meie mobiilse villimise abiga on Leedu pruulikoda Kuro Aparatura esimene väiketootja, kes müüb purgiõlut lennukites. Pisikene miniCannery töötab villijana mainekas BrewDog’i pubis. Lisaks Balti regioonile oleme esindatud ka Moskvas, et teenindada sealseid pruulikodasid mobiilise villimise teenusega. Otsime jõudu, võimalusi ja kontakte Valgevene, Ukraina, Ungari ning Rumeenia turule sisenemiseks. 

“Terve käsitööjoogitööstus liigub purgitaara suunas ning juba järgmisel aastal tuleb järest rohkem erinevaid väiketootjaid purkidega turule,” teab Vaiksaar. Ta lisab, et esimesed purgiõllepartiid on mõnda aega juba ka poes saadaval.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077