19. september 2018

Saaremaa Incapi juht asub rahvusvahelise grupi eesotsa

Incap Electronics Estonia juht Otto Richard Pukk
Autor: Arno Mikkor
Teisipäeval kinnitati rahvusvahelise elektroonikatööstuse Incap Corporation juhi kohale Saaremaal tegutseva elektroonikatööstuse Incap Electronics Estonia juht Otto Richard Pukk. Lisaks grupile jääb Pukk juhtima ka Eesti tootmisüksust, teatas ettevõte.

Otto Richard Pukk on juhtinud nii Skandinaavia, Ameerika, Euroopa kui ka Aasia turgudele elektroonikat tootva Incapi rahvusvahelist gruppi juba alates 25. juunist 2018, mil täitis juhi ametikohta avaliku konkursi ajal. Konkursi tulemusel valiti ja kinnitati Pukk täna ametlikult Incap Corporationi juhi kohale.Grupi juhtimise kõrval jääb Puki fookus tema enda sõnul suuresti ikkagi Eesti tootmise edasiarendamisele Kuressaares. “Kui kogu Euroopa kaardile vaadata, siis tegelikult näeme selgelt, et Eesti jääb peaaegu selle keskmesse ja see on Eesti tööstuse jaoks ekspordi vaates tugev eelis. Oleme logistiliselt lähedal suurtele turgudele – Rootsile, Soomele, Norrale, Saksamaale, Venemaale. Ka meie ärikultuur ja mõtteviis on lihtne ning põhjaeuroopalik, mis on üle maailma kõrgelt hinnatud. Eesti on väike, aga just see on ka meie eeliseks, sest saame kiirelt ja lihtsalt asju ajada ning ka bürokraatiat on selle võrra võrreldes mõne muu riigiga oluliselt vähem.”Pukk on sündinud 1978. aastal Stockholmis ja omab nii Eesti kui ka Rootsi kodakondsust. Ta on lõpetanud Örebro Ülikooli (1999–2005) ning Stockholmi Ülikooli (1997-2005) majanduskraadiga magistri tasemel. 1996-2003 aastal kuulus Pukk Rootsi veepalli koondisse, oles sealjuures kahekordne Rootsi meister ja autasustatud Rootsi ujumisliidu kõrgeima teenetemärgiga aktiivsetele sportlastele saavutuste eest Rootsi koondises.

Aastatel 2004–2011 töötas Pukk ETAL Groupis ja oli seal juhtivates ametites, 2014–2015 Eesti Energias nii Hoolduskeskuse nõukogu esimehe kui ka Tehnoloogiatööstuse juhatuse esimehena ning alates 2015. aastast Incap Electronics Estonias ettevõtte juhina. Alates 2017. aastast kuulub Pukk ka Eesti Elektroonikatööstuse Liidu juhatusse.Incap on elektroonikaseadmete tootja, mis pakub nii Eestis kui ka Indias uusima tehnoloogia abil toodetud kvaliteetseid elektroonikaseadmete lahendusi. Ettevõte kuulub Helsingi börsil noteeritud rahvusvahelise elektroonikatootja Incap Corporation gruppi ja tegutseb lisaks Eestile ja Indiale ka Soomes ja Hiinas, andes tööd kokku ligi 670 inimesele.

Autor: Äripäev.ee

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077