Autor: Tööstusuudised.ee • 22. august 2018

Tammist: välistööjõu riiki lubamine lauale tuua

Rene Tammist 2013. aastal
Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix
Eesti idufirmad praegu tänu startup-viisale sisserände piirarvu kvoodi alt väljas, aga see regulatsioon tuleks üle vaadata ka teiste sektorite jaoks, ütles uus ettevõtlusminister Rene Tammist Postimehele.

Uus ettevõtlusminister Rene Tammist otsustas oma esimese ametialase kohtumise pidada startup-kogukonna liidritega ning jututeemad olid ammu teada-tuntud. 

Tammist ütles pärast enam kui tund kestnud kohtumist Postimehele, et välistööjõu temaatika oli esimene ja peamine, mis jutuks tuli, ning ta tahab selle teema lauale tuua, et arutada välistööjõu riiki lubamise kvootide laiendamise üle.

"Startup-viisa ja EASi vastav programm on päris kenasti tööle läinud, ent mitmete ettevõtete jaoks on selles osas probleemid üsna kriitilised. Põhiline sõnum oli neilt, et "nii hoida!"," ütles Tammist.

Eesti idufirmad juba praegu tänu startup-viisale sisserände piirarvu kvoodi alt väljas. "Aga see regulatsioon tuleks üle vaadata ka teiste sektorite jaoks. Mitte lõputult ja «mida rohkem, seda parem», vaid see teema tuleks lahti võtta. Saan aru, et see teema on sensitiivne, aga kui vaadata ettevõtete tänaseid suuri kitsaskohti, siis see on üks neist," rääkis Tammist.Loe pikemalt Postimehest

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077