20. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puitmajatootjal edukas aasta

Valmeco tootmine Jõgeval
Foto: Raul Mee
Enda kauba peamiselt ekspordiks suunava puitmajatootja Valmeco käive kasvas mullu jõudsalt ning ettevõte loodab ka tänavu tulemusi ja turuosa kasvatada.

Eelmisel aastal jätkas Valmeco prussaiamajade detailide valmistamist ja ehitus-tööstuskaupade jaemüüki, kusjuures realiseerimise maht suurenes 311 000 euro võrra, selgub majandusaasta aruandest.Käivet tuli kokku üle 5,7 miljoni euro, mida oli 5,7% aastatagusest enam. Umbes 80% müügitulust andis ekspordiks valmistatud toodang, mis realiseeriti peamiselt ASi Espak vahendusel. Toodang läheb peamiselt Saksamaale, Taani, Hollandisse, Rootsi ja Prantsusmaale.Kasumit teenis firma 58 000 eurot, aasta varem oli puhaskasum 54 000 eurot. Sel majandusaastal on Valmeco põhieesmärk toodete täiustamise ning sortimendi laiendamise kaudu aktsiaseltsi turupositsiooni saäilitamine ja kindlustamine olemasolevatel turgudel. Ettevõtte ootuste kohaselt loodetakse suurendada 2018. aastal müüki ja turuosa eeskätt Saksamaal, Hollandis ja ka Prantsusmaal, selgub aruandest.

Mullu oli Valmecos 88 töötajat, kelle palgakulu oli pisut üle 1,1 miljoni euro, aasta varem oli 87 töötaja palgakulu aga 1,06 miljonit eurot. Ühe töötaja kohta keskmiselt oli kuine brutotasu ligikaudu 1053 eurot.Dividendideks plaanib firma tänavu maksta 30 000 eurot. Valmeko suurimad omanikud on 23,5% osalusega Arvi Liivik, 18% aktsiapakiga Raul Taul ning võrdselt 11,17% osalusega Tõnu Kalvik ja Maris Johannes. Mulluses Äripäeva Rikaste TOPis pälvis Liivik 211. positsiooni ning Johannes 225. koha.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077