Jüri Ratas valmis tselluloosi eriplaneeringu katkestamist arutama

Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas.

Kui Isamaa ja sotsiaaldemokraadid tahavad Est-Fori tselluloositehase eriplaneeringut peatada, siis on Keskerakond selleks peaministri sõnul valmis.

„Kui kaks koalitsioonipartnerit on öelnud, et eriplaneeringu protsessiga jätkamine tuleb ümber vaadata, siis ma olen selleks valmis. Kui tehakse ettepanek lõpetada, siis peame ka enne vaatame, mis alus see on, mille põhjal protsess peatada,“ ütles peaminister Jüri Ratas neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil.

Ratase sõnul tuleks põhjalikult kaaluda, kas enne järskude otsuste tegemist tuleks ära oodata tehase rajamise analüüside valmimine. „Seaduse järgi on võimalik eriplaneeringut lõpetada näiteks siis, kui ilmnevad asjaolud, mis välistavad projekti elluviimise tulevikus. Seda kas need asjaolud on ilmnenud, peame arutama. Kohtume valitsuspartneritega tõenäoliselt uue nädala alguses,“ lisas ta.

Samuti pressikonverentsil osalenud sotsiaalkaitseminister ja Isamaa liige Kaia Iva väljendas toetust tehase kui sellise rajamisele, kuid möönis, et Tartu elanikud on sellele tugevalt vastu, siis on raske ka edasi minna. Iva parteijuht Helir-Valdor Seeder on sel nädalal öelnud, et eriplaneeringu protsess tuleks lõpetada.

„Kõigis Eesti piirkondades nii selget vastuseisu sellele tehasele ei ole, loodetavasti ka ettevõtjad kaaluvad veel eri kohti Eestis,“ ütles Mäggi, kelle sõnul peab valitsus arvestama nii kohalike kui ka ettevõtjate huvidega. „Kui kompromissi ei leita, siis peab ka valitsus lõpuks poole valima, aga praegu selleks veel põhjust ei ole,“ lisas ta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara