31. mai 2018

Jüri Ratas valmis tselluloosi eriplaneeringu katkestamist arutama

Peaminister Jüri Ratas.
Foto: Raul Mee
Kui Isamaa ja sotsiaaldemokraadid tahavad Est-Fori tselluloositehase eriplaneeringut peatada, siis on Keskerakond selleks peaministri sõnul valmis.

„Kui kaks koalitsioonipartnerit on öelnud, et eriplaneeringu protsessiga jätkamine tuleb ümber vaadata, siis ma olen selleks valmis. Kui tehakse ettepanek lõpetada, siis peame ka enne vaatame, mis alus see on, mille põhjal protsess peatada,“ ütles peaminister Jüri Ratas neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil.Ratase sõnul tuleks põhjalikult kaaluda, kas enne järskude otsuste tegemist tuleks ära oodata tehase rajamise analüüside valmimine. „Seaduse järgi on võimalik eriplaneeringut lõpetada näiteks siis, kui ilmnevad asjaolud, mis välistavad projekti elluviimise tulevikus. Seda kas need asjaolud on ilmnenud, peame arutama. Kohtume valitsuspartneritega tõenäoliselt uue nädala alguses,“ lisas ta.Samuti pressikonverentsil osalenud sotsiaalkaitseminister ja Isamaa liige Kaia Iva väljendas toetust tehase kui sellise rajamisele, kuid möönis, et Tartu elanikud on sellele tugevalt vastu, siis on raske ka edasi minna. Iva parteijuht Helir-Valdor Seeder on sel nädalal öelnud, et eriplaneeringu protsess tuleks lõpetada.

Keskerakonda kuuluv riigihalduse minister Janek Mäggi märkis, et Eesti on siiski õigusriik ja selliseid protsesse nagu eriplaneeringu kehtestamine juhib oma reglement ning protsesse läbi viia või ka katkestada ei saa seadust eirates. Ka tundis Mäggi muret, kas eriplaneeringu katkestamine ei jäta halba muljet Eestist kui halvast investeerimiskeskkonnast.„Kõigis Eesti piirkondades nii selget vastuseisu sellele tehasele ei ole, loodetavasti ka ettevõtjad kaaluvad veel eri kohti Eestis,“ ütles Mäggi, kelle sõnul peab valitsus arvestama nii kohalike kui ka ettevõtjate huvidega. „Kui kompromissi ei leita, siis peab ka valitsus lõpuks poole valima, aga praegu selleks veel põhjust ei ole,“ lisas ta.

Autor: Äripäev.ee

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077