Est-Fori viimased pingutused

Margus Kohava ja Aadu Polli.
Margus Kohava ja Aadu Polli.

Viimase katsena tartlaste muresid lepitada pakkusid Est-Fori tselluloositehase kavandajad uue asupaigana välja linnast kaugemal asuva Tabivere, kuid ettevõtjate üldine tähelepanu koondub valitsuse signaalile suurinvesteeringute võimalikkusest Eestis.

Esmaspäeva hommikul teatasid Est-For Investi juhid Aadu Polli ja Margus Kohava, et valjuhäälset vastasseisu leidnud tselluloositehase kavandamisel on neil välja pakkuda uus stsenaarium, kirjutas Äripäev. 

„Planeeringuprotsessi algfaasis võiks võimalikest asukohtadest kohe välja võtta kõik paigad, mis on lähemal kui 10 kilomeetrit Tartu kesklinnale. Kui unistada, siis ühest asukohast Tabiverest läänes, metsamassiivi keskel. Tartu linnasüdamest oleks asukoht linnulennult 21 kilomeetri kaugusel,“ kirjutasid nad.

Ridade vahelt kumab samal ajal Est-Fori juhtide hoiatus, et valitsuse võimalik otsus eriplaneering katkestada seaks kõigile võimalikele suurinvesteeringute algatajatele küsimärgi: kas suured projektid on Eestis üldse võimalikud.

"Kui tehast ei rajata tingitult emotsionaalsetest kaalutlustest, saavad nii kodumaised kui ka välisinvestorid sõnumi: kapitalimahuka investeeringu tegemine Eestisse on riskantne isegi siis, kui kõik riskid on maandatud," kirjutasid Polli ja Kohava.

Mööndes samas, et kui uuringud näitavad, et tehast ei saa rajada tulenevalt keskkondlikest argumentidest, siis saadakse teadmine, et Eestisse saab planeerida kapitalimahukaid investeeringuid vaid tingimusel, et need on keskkonnasäästlikud.

Loe pikemalt Äripäevast

Osale arutelus

  • Kristjan Pruul, Äripäev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara