Autor: Tööstusuudised.ee • 24. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PRFoodsi käive tegi võimsa hüppe

PRFoodsi juht Indrek Kasela.
Foto: Andras Kralla
PRFoodsi esimese kvartali käive kasvas tänu suvistele ostudele mullusega võrreldes 115 protsenti, 22,7 miljoni euroni. Kulumieelne kasum (EBITDA) jõudis 0,6 miljoni euroni, kasvades aasta baasil 203 protsenti.

„Kõik meie põhiturud toimisid edukalt ja loodame lähitulevikus kasvatada ka eksporti oma praegustel turgudel. Samuti näitasid kasvu kõik toote- ja kliendigrupid,“ kommenteeris PRFoodsi juht Indrek Kasela börsiteates.

Ettevõtte aktsia on Tallinna börsi parim esineja nii selle aasta algusest kui ka aastasel baasil, tõustes vastavalt 37 ning 121 protsenti.

Esimest korda alates 2016. aastast on esimeses kvartalis EBITDA äritegevusest positiivne, kasvades 2017. aasta 1. kvartaliga võrreldes miljoni euro võrra.

Kalakasvatuse esimese kvartali ümberhindluse mõju oli samalaadne võrreldes aasta lõpuga vaatamata sellele, et vikerforelli hind langes 17,9% aasta baasil. Lõhe hind on samas tõusnud 16,6% võrra aasta baasil. Lõhe hind tegi hüppe esimese kvartali lõpus seoses külmade talvega ja väiksema juurdekasvuga muudest regioonidest, seisab börsiteates. Juhtkond leiab, et arvestades märkimisväärse kasvuga kalatarbimises kogu maailmas, ei prognoosita vikerforelli või lõhe hinna järsku kukkumist.

PRFoodsi netovõlgnevus on 16,7 miljonit eurot ja omakapital 24,5 miljonit eurot, omakapitali osakaal bilansis on 37,8%.

Esimeses kvartalis kasvasid varad võrreldes mullusega 33,3 miljoni euro pealt 64,8 miljoni eurole ning kohustused 10,5 miljoni euro pealt 40,35 miljonile eurole.

2017/2018 finantsaastat pikendati kuni 30.06.2018, võttes arvesse omandatud ettevõtete finantsaasta arvestust. PRFoodis 15 kuu tulemused on järgnevad: käive 132,5 miljonit eurot, EBITDA äritegevusest 7,6 miljonit eurot, EBITDA 5,6 miljonit eurot ja puhaskasum 1,7 miljonit eurot.

Mullu suvel omandas PRFoods enamusosaluse Suurbritannia äriühingutes John Ross Jr. Limited (JRJ) ning Coln Valley Smokery Limited (CVS). JRJ on juhtiv globaalne Šotimaal käideldud lõhe müüja.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077