Autor: Tööstusuudised.ee • 16. mai 2018

Utilitase soojusettevõtete juhatuse esimeheks sai Andres Veske

Andres Veske
Foto: Raul Mee
Energiakontserni Utilitas kuuluvate soojusettevõtete AS-i Utilitas Tallinn ja AS-i Utilitas Eesti uueks juhatuse liikmeks ning juhatuse esimeheks kinnitati Andres Veske.

Vastavalt ettevõtete nõukogude otsusele asub senine juhatuse esimees Priidu Nõmm mõlema ettevõtte nõukogu esimehe ametikohale, teatas ettevõte. 

„Utilitas on kaasaegne energiaettevõte, mis investeerib ainuüksi käesoleval aastal ligi 50 miljonit eurot tootmise ning soojusvõrkude arendamisesse ja ehitamisesse. Kaugküte on selge tulevikuperspektiiviga valdkond ning soovin anda oma panuse selle valdkonna arendamisse. Seejuures tuleb silmas pidada nii energeetika ökoloogilise jalajälje vähendamise eesmärki kui ka klientidele konkurentsivõimelise teenuse pakkumist,“ märkis Andres Veske

Alates 15. maist ametisse astunud Veske oli viimastel aastatel Silpower AS-i (endine AS Sillamäe SEJ) juhatuse liige ning enne seda juhtis ta üle kümne aasta Viru Keemia Gruppi kuuluvaid energiaettevõtteid. Alates 2006. aastast kuulub ta Eesti Jõujaamade ja Kaugkütte Ühingu juhatusse, olles alates 2012. aastast selle juhatuse esimees.

„Andres Veske näol liitus Utilitasega tunnustatud tippjuht, kes on pikalt töötanud suurtes energiaettevõtetes ning juhtinud kaugkütte erialaorganisatsiooni. Soojusettevõtete nõukogu eesotsa astunud Priidu Nõmm on andnud märkimisväärse panuse Tallinna ja kogu Eesti soojusmajanduse kaasajastamisse ning tema pikaajaline kogemus energeetikas on asendamatu kontserni edasiarendamisel,“ ütles Utilitas kontserni juht Priit Koit.

Alates 2000. aastast Utilitase ettevõtetes kommertsvaldkonna võtmepositsioonidel ning juhatuse esimehena töötanud Priidu Nõmm ütles, et soovib rohkem keskenduda kontserni strateegilistele küsimustele. „Varustuskindluse ja keskkonna huvides on Eestis taastuvenergia osakaalu suurendamine vältimatu. Utilitas panustab elektri ja soojuse koostootmisesse ning praegu toodetakse üle poole Tallinna kaugküttesoojusest mittefossiilsetest kütustest ja suurem osa tarbitavast soojuse kogusest tuleb Utilitase koostootmisjaamadest,“ selgitas Nõmm.

AS-i Utilitas Tallinn ja AS-i Utilitas Eesti juhatustesse kuuluvad lisaks Veskele Aulis Meitus ja Janek Trumsi. Lisaks Priidu Nõmmele kuuluvad Utilitas kontserni soojusettevõtete nõukokku Priit Koit ja Kristjan Rahu.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077