Autor: Tööstusuudised.ee • 7. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enefit Solutions laiendab haaret Austraaliasse

Enefiti hakkab Austraalia paberitehasele tootma erinevaid seadmeid ja gaasikäike.
Foto: Enefit
Eesti Energia tütarettevõte Enefit Solutions toodab Austraalia suurimale paberitehasele Australian Paper Maryvale Millile nii gaasikäike kui ka muid seadmeid.

Enefit Solutionsi juhatuse esimehe Ott Lichti sõnul on 60-aastase kogemusega ettevõtte tooted läinud enam kui 50 eksportriiki, teatas ettevõte. 

„Esimest korda leiavad Enefit Solutionsis toodetud metallkonstruktsioonid rakendust Austraalias, kuid samalaadseid tooteid oleme aastakümnete jooksul tarninud paljudesse teistesse riikidesse erinevatel kontinentidel nii Aasias, Lõuna-Ameerikas, Põhja-Ameerikas ning mõistagi Euroopas,“ kommenteeris Ott Licht.

Enefit Solutions on projekti kaasatud läbi pikaaegse partneri Andritz OY. „Meie teeme tööjoonised ja valmistame tooted. Lisaks gaasikäikudele valmistab Enefit Solutions Austraalia paberitehase jaoks ka tugitalad, ökonomaiseri seinapaneelid ja suuremahulised tuhapunkrid,“ rääkis Licht. Austraaliasse saadetava tellimuse kogumaht on veidi üle 50 tonni. Metallkonstruktsioonid tarnitakse Jõhvist Soome märtsi lõpuks, kust need viiakse laevaga edasi Austraaliasse.

Kuigi suurem osa Enefit Solutionsis valmivaid tooteid jääb Eestisse, on välisprojektidel oluline roll ettevõtte konkurentsivõime tugevdamisel. „Eksportriikide geograafia laiendamine kinnitab ettevõtte usaldusväärsust ja  kompetentsi,“ sõnas Ott Licht.

Enefit Solutions pakub tehnoloogilisi lahendusi ning hooldust energeetika ja tööstuse valdkonnas. Eelmise aasta jooksul tootis Jõhvis asuv ettevõte üle 2000 tonni metallkonstruktsioone, mida kasutatakse üle terve maailma. Enefit Solutions annab Ida-Virumaal tööd rohkem kui 900-le inimesele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077