Autor: Tööstusuudised.ee • 1. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stora Enso loovutab puitmaterjalide hulgimüügiettevõtte Puumerkki

Stora Enso Imavere graanulitehas.
Stora Enso loovutas 100% aktsiatest Soome ettevõttes Puumerkki Oy ja Eesti ettevõttes Puumerkki AS globaalse investeerimisettevõtte Mimir Invest AB kasuks. Puumerkki tegeleb puitmaterjalide hulgimüügiga ja kuulus varem 100% ettevõttele Stora Enso.

Loovutamine aitab Stora Enso puittoodete osakonnal keskenduda kasvustrateegiale ning tugevdada toodete ja teenuste valikut. Puumerkki hulgimüügiäri ei ole osa Stora Enso põhitegevusest. Uuel omanikul on paremad võimalused pöörata ettevõttele Puumerkki tähelepanu, mida see väärib, ja tagada selle jätkuv areng. Puumerkki jääb Stora Enso taastuvate ehitusmaterjalide põhikliendiks ka tulevikus.

Puumerkki läbimüük oli 2016. aastal ligikaudu 160 miljonit eurot ja selles töötab ligikaudu 170 inimest. Tehing sõlmiti kohe ja sellel puudub oluline mõju Stora Enso intressi- ja maksueelsele äritulule (EBIT) ning netovõlale. Stora Enso arvestab tegevusliku EBITi kahjumiks võrreldavust mõjutava kirjena (IAC) raamatupidamises 2017. aasta neljandas kvartalis 8 miljonit eurot.

Ostja

MIMIR on globaalne investeerimisettevõte, mis omandab suurettevõtete põhitegevusse mittekuuluvaid äriüksusi ja eraettevõtteid, mis vajavad põhitegevusele suunatud omanikku.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077