10. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksa tööstusel augustis rekordkuu

Porsche tehas Stuttgartis.
Foto: Tööstusuudised.ee
Saksamaa tööstustoodang tegi augustis juuliga võrreldes kuue aasta rekordi ning ületas võimsalt analüütikute ootusi.

Hooajaliste mõjude ja inflastsiooniga korrigeeritud tööstustoodang kasvas juulikuuga võrreldes 2,6%. See on suurim kuine kasv alates 2011. aasta juulist ning ületas tugevalt ka Reutersi analüütikute oodatud 0,7% tõusu. Seejuures oli tulemus etem isegi kõige optimistlikumast prognoosist.

„Need näitajad on väga head,“ ütles Commerzbanki ökonomist Ralph Solveen. Samas tõi ta välja, et tänavu langesid näiteks puhkepäevad mitmes piirkonnas juulisse, mis tähendab, et järgmise kuu tulemused on ilmselt nõrgemad.

Siiski viitavad värsked andmed, et majandus on tugevatel alustel. Commerzbank prognoosib kolmandas kvartalis eelmise kvartaliga võrreldes 0,6% kasvu.

Töötleva tööstuse toodang kasvas kuuga 3,2%, mis on suurim tõus alates 2010. aasta märtsist. Tõusu näitasid vahe-, kapitali- ja tarbekaubad ning kasvas ka energiatoodang, samas langes ehitusaktiivsus.

Saksamaa majandusministeeriumi hinnangul olid jõulise kasvu taga peaasjalikult autode ja muude sõidukite tootjad. Samas tõi ministeerium välja, et aasta algusega võrreldes on tööstustoodang ka üldiselt hoogu juurde saanud.

Aastavõrdluses kasvas tööstustoodang 4,7%.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077