Autor: Tööstusuudised.ee • 17. august 2017

BLRT uue põlvkonna pargas Norra messil

Kalakasvatuspargas Norra messil.
Autor: BLRT
BLRT Gruppi kuuluv ettevõte Marketex Marine ehitab suurendatud merekindlusega sügava V-kujulise põhjaga uue põlvkonna pargaseid, teatas ettevõte.

eskkonnanõuete karmistumise tõttu liiguvad pargased rannikumerest üha kaugemale. Marketex Marine projekteeris ja pani kokku suure lainekoormustaluvusega pargase, mis  meenutab väliselt väikest kruiisilaeva.Erimahuliste söödahoidlatega ujuvaid kalafarme ehitatakse võtmed kätte põhimõttel kauaaegsele partnerile - Norra firmale AKVA Group ASA. Esimene juhtprojekti raames valminud pargas anti tellijale üle tänavu aprilli lõpus, misjärel tuli ehitustellimus veel kahele sarnasele pargasele, millest üht saab näha  Norras Trondheimis 15.-18. augustil vesiviljelussektori tootjaorganisatsioone tutvustaval messil Aqua Nor.Viimase kümne aasta jooksul on Marketex Marine vesiviljelustööstusele ehitanud ligi 300 pargast, mis tegutsevad eri kliimatingimustes üle maailma. Marketex Marine tootmine asub Noblessneri sadamalinnakus.

 

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077