16. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maag küsis luba Tere ülevõtmiseks

ASi Tere juht Margit Talts.
Foto: Andras Kralla
Maag Grupp esitas kolmapäeval konkurentsiametile taotluse Tere ülevõtmiseks, loa saamise järel plaanib Maag ühendada Tere Farmi Piimatööstusega ning seeläbi laiendada Farmi tegevust Eestis ja välisturgudel.

Tere ostmiseks on Maag asutanud spetsiaalse äriühingu MG Piima Invest OÜ ning esialgse ostu-müügilepingu Tere emafirma Elveda ostmiseks sõlmis see firma juba eelmise aasta detsembri alguses. Kui Maag konkurentsiameti loa saab, plaanib kontsern Tere ühendada ASiga Farmi Piimatööstus.

Maag märgib koondumise kokkuvõttes, et tehinguni viisid saneerimisel oleva Tere ja selle pankrotis emaettevõtja Elveda finantsraskused, mis tingisid vajaduse leida firmale uus strateegiline omanik. Maag näeb Tere omandamises võimalust Farmi tegevuse laiendamiseks ja senisest oluliselt ulatuslikumalt piimatoodetega välisturgudele sisenemiseks.

Farmile on tegevuse laiendamine strateegiliselt vajalik, et olla konkurentsivõimeline Baltikumis, Skandinaavias, aga ka laiemalt, selgub teatest. Samuti võimaldab koondumine Tere infrastruktuuri pinnalt taasalustada erinevate piimapulbrite tootmist.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077