Autor: Tööstusuudised.ee • 15. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bo Henriksson: masinad ei ole inimeste tööd ära võtnud

Bo Henriksson
Foto: Andres Haabu
Karl Marx ennustas, et tulevad masinad ja võtavad meilt töö ära, aga nii ei juhtunud, ütles ABB Balti riikide juht Bo Henriksson täna toimunud tööandjate keskliidu konverentsil.

Bo Henriksson rääkis täna toimunud Eesti Tööandjate Keskliidu 100. juubeliaasta konverentsil Tuulelohe Lend „Töö lõpp?“, et töö ei ole lõppenud ja iga töö lõpp on uue töö algus. "Karl Marx ennustas, et tulevad masinad ja võtavad meilt töö ära, aga nii ei juhtunud. Meil on pidevalt tööjõudu vaja, tööjõudu on vähe ja spetsialiste on vähe,“ rääkis Henriksson 

„Meil on vaja näiteks IT-spetsialiste, mehaanikuid, elektrikuid. Me ise koolitame Eestis inimesi ümber,“ ütles ta ja lisas, et vajadus digitaliseerimise ja IoT-lahenduste järele on tööstuses olemas. „Meie arendame seda poolt kõvasti. Meie tooted lähevad sellega kaasa. Kui vaatame, mis muudel aladel toimub, siis tööstus on siiamaani natuke maha jäänud. Vaadake näiteks mobiiltehnoloogiat või isesõitvaid autosid,“ ütles ta.

„Miks on kogu aeg töökäsi juurde vaja? Käimasolevad revolutsioonid suurendavad vajadust tööjõu järele. Energiarevolutsioon, tööstusrevolutsioon, transport ja infrastruktuur on kõik selle probleemiga seotud,“ sõnas Henriksson. 

Konverentsi videot näed Postimehe majanduveebist

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077