24. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB töötaja kadus koos 100 miljoni dollariga

ABB avalikustas kolmapäeval, et nende Lõuna-Korea üksuses on tegutsenud kriminaalid.
Foto: EPA
Suur tööstusfirma ABB teatas, et üks nende Lõuna-Korea töötaja on kaduma läinud ning endaga 100 miljonit dollarit kaasa võtnud, vahendab CNN Money.

Elektri- ja robootikafirma ABB avalikustas kolmapäeval, et nende Lõuna-Korea üksuses on tegutsenud kriminaalid, kes on välja mõelnud keerulise skeemi. Raha kadumist märgati alles siis, kui töötaja oli oma kohalt juba kaks nädalat tagasi lahkunud.

Töötajat süüdistatakse dokumentide võltsimises ning raha varastamises koos kõrvaliste isikutega, teatas ABB. Kohalik politsei uurib asja.

Raha varastamine toimus ainult Lõuna-Koreas, kus ABB on palganud umbes 800 töötajat, ütles ettevõte. Võimalik, et skeemiga on seotud veel töötajaid. „Kaalume igasuguseid võimalusi,“ ütles ABB pressiesindaja Domenico Truncellito. „Uurimine käib nii ettevõtte sees kui ka väljas.“

ABB teatas, et varguse maksueelne kahju on 2016. aasta tulemustele 100 miljonit dollarit. Eelmisel aastal oli ABB kasum peaaegu 2 miljardit dollarit ning käive 34 miljardit.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077