Autor: Tööstusuudised.ee • 26. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Custom Metal investeeris üle poole miljoni euro fiiberlaserisse

Ettevõtte juht Joosep Mäe uue fiiberlaseri taustal
Foto: Tööstusuudised.ee
Metallitööstus Custom Metal OÜ investeeris enam kui pool miljonit eurot Amada fiiberlaserisse, mille abil plaanib ettevõte siseneda lehtmetalli töötlemise turule.

„Masinaks on Amada Fiiberlaser 4kw. Kui siiani tegelesime ainult CNC-treimise ja –freesimisega, siis tänu laserile siseneme nüüd ka lehtmetalli töötlemise maailma. Saame teostada lehtmetalli laserlõikust,“ ütles Custom Metali omanik ja juht Joosep Mäe tööstusuudised.ee-le.

Mäe sõnul tingis investeerimise vajaduse nõudlus. „Praegused kliendid, kellele pakume CNC-treimise ja –freesimise teenust, kasutavad palju ka laserlõiketeenust. Kui nõudlust on, siis tuleb ju pakkuda. Lisaks vajame laserlõikust ka omatoodangu valmistamisel,“ põhjendas Mäe ja lisas, et uus masin jõudis Prantsusmaalt kohale kolmapäeval, 25. jaanuaril.

Täpset investeeringu suurust Mäe avaldada ei taha. „Võib öelda, et koos käibemaksuga on see üle 700 000 euro,“ märkis ta.

Mäe sõnul on uus laser 2017. aasta investeerimisplaanist esimene osa. „Teine pool on Amada painutuskeskus koos automaatse tööriistavaheti ja robotiga. Kuna tööjõuga on turul olukord kesine, siis liigume sihikindlalt tootmise automatiseerimise poole. Sama suuna oleme võtnud ka CNC-treimise ja –freesimise osakonnas,“ jätkab ta.

Ettevõte planeerib tänu uuele laserile tänavu 100-protsendilist käibekasvu. „Lisaks 2017. aasta käibele võiks 10-15% kasvu anda detsembris lisandunud uus freesimiskeskus,“ ütles ta.

Custom Metal annab tööd hetkel 17 inimesele, aasta jooksul on Mäe sõnul plaanis töötajaid juurde võtta. Tootmispinda on ettevõttel 700 ruutmeetrit.

Masina- ja metallitööstusettevõte Custom Metal OÜ müügitulu oli 2015. aastal 367 488 eurot.

Foto: Tööstusuudised.ee
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077