12. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vare miljardiinvesteeringust: riik aitab sellega, kui ei hakka segama

Raivo Vare
Foto: Andres Haabu
Ettevõtja Raivo Vare sõnul on miljardine investeering puidustööstusesse sajandi investeering ning riik saaks sellele kaasa aidata lubade ja kooskõlastustega mitte-kottimisega.

Sylvesteri taustaga ärimehed otsustasid seljad kokku panna ja Eestisse miljardise puidutööstuse luua. Ettevõtja Raivo Vare hinnangul on tegemist kindlasti alguses investorite riskiga, kuid kui projekt on ette valmistatud, siis tulevad strateegilised investorid või finantsinvestorid juba hea meelega kaasa, lihtsalt alguses tuleb omavahenditest kõik ettevalmistustööd finantseerida.

„Sellise suurusjärgu projekti puhul on algsed projektikulud päris suured, mõnedki miljonid. Hea, et Silvesteri tiim seda riski on otsustanud võtta,“ märkis Vare Äripäevas. 

Vare sõnul oleks tegemist Eesti sajandi investeeringuga, millele saaks riik kaasa aidata väga lihtsate asjadega. „Esiteks, aidata koolitada osa spetsialiste tehasele. Teiseks mitte kottida lubade ja kooskõlastustega, sest selle taha poevad kõik konkureerivad grupihuvid - ning neid tuleb palju - ja läheb lahti kõva vastutöötamine kohe kindla peale," sõnas Vare. 

Loe Raivo Vare kommentaari suurinvesteeringu kohta pikemalt Äripäevast

Miljardiinvesteeringust saad pikemalt lugeda SIIT.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077