Autor: Tööstusuudised.ee • 8. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Gaasiliidu esimeheks valiti Ants Noot

Ants Noot
Foto: Raul Mee
Täna toimunud Eesti Gaasiliidu üldkoosolek valis uuteks juhatuse liikmeteks ASi Eesti Gaas tegevjuhi Ants Nooda ja ASi EG Ehitus juhatuse liikme Oleg Baranini. Juhatus valis esimeheks Ants Nooda.

„Kindlasti jätkame tihedat koostööd kõigi oma liikmetega. Samuti pean oluliseks, et gaasiliit oleks valdkonda puudutavates küsimustes hea partner otsustajatele. Praegu on mõistagi kõige põletavam teema Vabariigi Valitsuse plaan tõsta kuue aastaga maagaasi aktsiisi 3,4 korda. Gaasiliit saatis möödunud nädalal valitsusele ning Riigikogu rahandus- ja majanduskomisjonidele pöördumise, kus selgitasime detailselt mõjusid, mida niivõrd järsk aktsiisitõus kaasa toob,“ rääkis Ants Noot pressiteate vahendusel. 

Eesti Gaasiliidu missioon lähitulevikus on seista maagaasi kui ühe puhtama ja väiksema keskkonnasaastega kütuse konkurentsivõime säilimise eest. „Euroopa ja kogu maailm liigub suunas, kus maagaasi kasutamine vaid suureneb. Eestis on maagaas aga surve all, nii et meie tööpõld on lai,“ lisas Noot.

Eesti Gaasiliidu tähelepanu nõuab ka vedelgaasi turg, mille arengule Vabariigi Valitsuse vedelgaasi aktsiisi tõstmise kava positiivset mõju ei avalda. Samuti jätkatakse põhitegevusena gaasivaldkonda reguleerivate standardite, juhendmaterjalide koostamist, koolitust, koostööd teadusasutustega.

Eesti Gaasiliit ühendab maa- ja vedelgaasi Eestisse sisseveo, transpordi, müügi, rakendamise ning kasutamisega tegelevaid juriidilisi isikuid. Eesti Gaasiliitu kuulub 21 ettevõtet.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077