Autor: Tööstusuudised.ee • 7. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti mööblitööstuse ülevaade pandi kaante vahele

Esiplaanil Eesti Mööblitootjate Liidu aseesimees Robert Pajussaar ja tagapool tegevdirektor Herkki Kitsing.
Autor: Tööstusuudised.ee
Eile esitles Eesti Mööblitootjate Liit raamatut „Eesti mööbli lood“, mis sisaldab näiteks liidu lühikroonikat ja sektori värskeimat statistikat.

„Tänu ühisele pingutusele valmis ka käesolev raamat, mis märgib meie liidu veerandsajandat aastapäeva. Kui kolm aastat tagasi see idee sündis, avastasime, et kirjasõnas mööblitööstus kuigivõrd ei kajastugi. Seepärast otsustasime mahutada oma esimesse kogumikku nii meie liidu lühikroonika, sektori uusima statistika, liikmete edulood, kirjutised Eesti mööblitootmise ajaloost ja disainist nii teadlaste, spetsialistide, õppejõudude vaatenurgast kui säravate tegijate isiklike meenutuste ja kogemustes kujunenud seisukohtade kaudu,“ ütleb Eesti Mööblitootjate Liidu aseesimees ja Kalla Mööbel OÜ tegevdirektor Robert Pajussaar.

„Andsime sõna liidu liikmetele oma ettevõtteid ja tooteid nii sõnas kui pildis tutvustada ning koolidele oma õppimisvõimalusi kiita. Loodan, et „Eesti mööbli lood“ pakub toredat äratundmist liidu liikmetele, usaldusväärset ülevaadet koostööpartneritele, tutvumisrõõmu klientidele ja innustavat mõtlemisainet õppuritele nii kasuliku õppematerjali kui asjaliku teabeallikana,“ lisas ta.

Eesti Mööblitootjate Liit tegevdirektor Herkki Kitsing lisas, et raamat annab lugejale ka hea ülevaate tööstusharu hetkeseisust. Uusima sektoriuuringu andmetest saame usaldusväärse ülevaate Eestile nii olulise ekspordisuutliku tööstusharu viimastest majandusnäitajatest ja arengutrendidest,“ sõnas Kitsing.

MTÜ Eesti Mööblitootjate Liidus hetkel 47 liiget, kelle hulka kuulub 37 tootmisettevõtet, pehme-, korpus-, disainmööbli ja sisustuslahenduste projekteerimise ja tootmise valdkonnast, sealhulgas sertifitseerijad, plaaditootjad, furnituurimüüjad ning 10 haridusasutust. 2015. majandusaasta andmetel moodustab liidu liikmete aastakäive viiendiku kogu sektori käibest (~118 milj eurot).

Mööblitööstuse sektoris tegutseb 2016. aasta andmetele tuginedes üle 620 ettevõtte, mille käive oli 2015. aastal oli kokku umbes 538 miljonit eurot, millest eksport moodustas umbes 300 miljonit eurot.

 

Tulekul!

8. detsembril toimub Eesti Mööblitootjate Liidu pidulik tänuüritus, kus antakse välja ka järgmised tiitlid:

Eesti aasta mööblitootja 2016Parim väiketootja mööblisektoris 2016Parim ekspordi kasvataja mööblisektoris 2016Parim esmatase „Tisler, tase 3“ kutseeksami sooritaja 2016Aasta kutseõpetaja 2016

Tänatakse Tiit Kapsi nimelise Eesti Mööblitootjate Liidu magistriõppe stipendiumi saajat.

Mööblitootjate tänuüritusel tunnustatakse ka Äripäeva mööblitootjate TOPi esikolmikut.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077